Piracetam AL 800mg—60 tablet

Humánní léčivý přípravek

Přípravek je určen k podpůrné léčbě příznaků organických onemocnění mozku v rámci léčby syndromu demence. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 1189274 | Zbozi: 18111582

Popis produktu

Přípravek je určen k podpůrné léčbě příznaků organických onemocnění mozku v rámci léčby syndromu demence. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Piracetamum

Užití

Piracetam má kladný vliv na využití kyslíku a glukózy mozkovými buňkami. Po podávání piracetamu byly prokázány příznivé změny látkové výměny mozkové tkáně, což se projevuje zlepšením koncentrace, paměti a duševní výkonnosti. Příznivým ovlivněním rheologických vlastností (tekutosti) krve a mikrocirkulace (vlásečnicového krevního oběhu) zlepšuje piracetam prokrvení mozku. Pirabene je vhodný pro léčbu dětí i dospělých.

Dávkování

Určí lékař.

Příznaky

Při poranění nebo operaci mozku, po cévní mozkové příh., při sval.křečích jako následku mozkové hypoxie (nedostatku kyslíku), při závratích.

Prevence

Při alkoholismu, zvláště při deliriu tremens a jako podpora učení a paměťových funkcí u vývojové dyslexie (poruchy čtení).

Kontraindikace

Pirabene nesmí být užíván při přecitlivělosti na piracetam nebo při těžké ledvinné nedostatečnosti.

Vedlejší příznaky

Přípravek Pirabene může vzácně vyvolat poruchy spánku, podrážděnost, neklid nebo naopak únavnost a spavost.

Fakta

Účinky přípravku Pirabene a jiných léků současně užívaných se mohou navzájem ovlivňovat. Váš lékař má být proto informován o všech lécích, které v současné době užíváte nebo které začnete užívat během léčby přípravkem Pirabene, a to na lékařský předpis i bez něj Přípravek může vzácně negativně ovlivnit způsobilost k řízení motorových vozidel a k výkonu činností vyžadujících zvýšenou pozornost (práce ve výškách, obsluha strojů).

Poznámka

Ojediněle byla popsána nežádoucí interakce s přípravkem obsahujícím hormony štítné žlázy. Možná je nežádoucí interakce s léky povzbuzujícími mozkovou činnost (budivé aminy, léky potlačující chuť k jídlu) a s neuroleptiky.

Příbalový léták