Piracetam AL 1200 mg—120 tablet

Humánní léčivý přípravek

Piracetam je lék, který se používá ke zlepšení mozkových funkcí (tzv. nootropní látka). Piracetam AL se používá k léčbě příznaků chronického zhoršení funkcí mozku u dospělých jako součást celkové léčby u syndromů demence. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
není skladem

PDK: 1237958 | Zbozi: 18111898

Popis produktu

Piracetam je lék, který se používá ke zlepšení mozkových funkcí (tzv. nootropní látka).
Piracetam AL se používá k léčbě příznaků chronického zhoršení funkcí mozku u dospělých jako součást celkové léčby u syndromů demence. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

PIRACETAMUM

Užití

Piracetam AL se používá k léčbě příznaků chronického zhoršení funkcí mozku u dospělých jako součást celkové léčby u syndromů demence (zhoršení nebo ztráta získaných rozumových dovedností), jejichž hlavními příznaky jsou: poruchy paměti, zhoršení schopnosti koncentrace, poruchy myšlení, předčasná únavnost, nedostatek vůle, elánu a motivace a poruchy nálady.
Na doporučení lékaře se Piracetam AL užívá: - k podpůrné léčbě dětí s vrozenou dyslexií (porucha, při níž má dítě obtíže se čtením) u dětí, kterou nelze vysvětlit nedostatkem intelektu, omezeným nadáním, nedostatkem školního vzdělání nebo nevyhovujícími rodinnými a sociálními podmínkami, k usnadnění učení a zlepšení paměťových funkcí. - k podpůrné léčbě následků cévních mozkových příhod a k podpůrné léčbě poruch vědomí a závratí vyvolaných úrazem nebo poruchou prokrvení mozku. - k léčbě kortikální myoklonie (mimovolní záškuby jednotlivých svalů bez hybného efektu).
Přípravek mohou užívat dospělí a děti školního věku (od 6 let).

Dávkování

Dospělí obvykle užívají 3 x denně 1 potahovanou tabletu přípravku Piracetam AL 800 nebo 2 x denně 1 potahovanou tabletu přípravku Piracetam AL 1200 (24 g piracetamu/den). Výhradně na doporučení lékaře může být dávka zvýšena až na 2 potahované tablety přípravku Piracetam AL 800 3 x denně nebo 2 potahované tablety přípravku Piracetam AL 1200 2 x denně (4,8 g piracetamu/den). Tato dávka by neměla být překročena.
Použití u dětí
Při podávání Piracetamu AL jako podpůrného léku u dětí a dospívajících při poruchách čtení dávkování vždy určuje lékař, obvykle se podává 2 x denně 2 potahované tablety přípravku Piracetam AL 800 nebo 2 x denně 1 potahovaná tableta a 1 x denně potahované tablety přípravku Piracetam AL 1200.

Kontraindikace

Hypersenzitivita na léčivou látku nebo na kteroukoli pomocnou látku tohoto přípravku.
Pacienti s krvácením do mozku (např. hemoragickou mozkovou příhodou).
Pacienti s těžkou renální insuficiencí v terminálním stadiu.
Pacienti s Huntingtonovou chorobou.

Složení

Jedna potahovaná tableta obsahuje 1200 mg piracetamu.
Dalšími složkami jsou:
Povidon, sodná sůl kroskarmelosy, magnesium-stearát, koloidní bezvodý oxid křemičitý, makrogol 6000, disperze © methakrylátového © kopolymeru E 30%, hypromelosa, dimetikonová emulze SE 4, oxid titaničitý (E171), žlutý oxid železitý (E172).

Příbalový léták