Persen Forte—40 tvrdých tobolek

Přípravek Persen patří do skupiny léčiv nazývaných fytofarmaka - sedativa (zklidňující léky), anxiolytika (léky odstraňující úzkost), hypnotika (léky navozující spánek). Jedná se o směs suchých rostlinných extraktů s uklidňujícím účinkem. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3128643 | Zbozi: 18112746

Popis produktu

Přípravek Persen patří do skupiny léčiv nazývaných fytofarmaka - sedativa (zklidňující léky), anxiolytika (léky odstraňující úzkost), hypnotika (léky navozující spánek). Jedná se o směs suchých rostlinných extraktů s uklidňujícím účinkem. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

VALERIANAE EXTRACTUM SICCUM
Melissae folii extractum siccum
Menthae piperitae folii extractum siccum

Užití

Jedná se o směs suchých rostlinných extraktů s uklidňujícím účinkem, která příznivě působí i při mírných poruchách usínání a spánku.
Přípravky PERSEN a PERSEN forte se užívají při psychovegetativních poruchách nejrůznější povahy, projevujících se zvýšeným napětím, podrážděností, neklidem, rozladěností, strachem, úzkostí, poruchami koncentrace, poruchami usínání a spánku, pocitem únavy po probuzení nebo i minimální námaze, pocením dlaní a třesem rukou.
Přípravky PERSEN a PERSEN forte mohou užívat dospělí a mladiství od 12 let.

Dávkování

PERSEN
Dospělí: 1-2 obalené tablety 2-3 krát denně; při insomnii 2 tablety 1krát denně, a to 1 hodinu před spaním.
Děti starší 12 let: 1 tableta 1-3 krát denně.
PERSEN forte
Dospělí: 1 tobolka 2-3 krát denně; při insomnii 1 tobolku 1krát denně, a to 1 hodinu před spaním.

Kontraindikace

Hypersensitivita na jakoukoli složku přípravku nebo na menthol.

Složení

Léčivé látky: Valerianae extractum siccum (kozlíkový extrakt suchý) 4-7 : 1, extrahováno ethanolem 70% (V/V) 87,5 mg, Melissae folii extractum siccum (meduňkový extrakt suchý) 3-6 : 1), extrahováno ethanolem 50% (V/V) 17,5 mg a Menthae piperitae folii extractum siccum (mátový extrakt suchý) 3-6 : 1, extrahováno ethanolem 40% (V/V) 17,5 mg v jedné tvrdé tobolce.
Pomocné látky:
Obsah tobolky: tekutá glukosa — suchý zbytek (součást Valerianae extractum siccum), maltodextrin (součást Melissae folii extractum siccum a Menthae piperitae folii extractum siccum), aroma máty peprné (součást Menthae piperitae folii extractum siccum), lehký oxid hořečnatý, magnesium-stearát, monohydrát laktosy, mastek, koloidní bezvodý oxid křemičitý.
Tobolka: želatina, červený oxid železitý (E 172), oxid titaničitý (E 171), žlutý oxid železitý (E 172).

Příbalový léták