Novo-Passit—roztok 200 ml

Humánní léčivý přípravek

Přípravek je kombinací rostlinných extraktů se sedativním (tlumivým) účinkem a guaifenesinu. Guaifenesin odstraňuje strach a úzkost a uvolňuje kosterní (příčně pruhované) svalstvo. Přípravek mohou užívat dospělí, mladiství a děti ve věku nad 12 let. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
169 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 2082163 | Zbozi: 18106699

Popis produktu

Přípravek je kombinací rostlinných extraktů se sedativním (tlumivým) účinkem a guaifenesinu. Guaifenesin odstraňuje strach a úzkost a uvolňuje kosterní (příčně pruhované) svalstvo. Přípravek mohou užívat dospělí, mladiství a děti ve věku nad 12 let. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Herbarum extractum pro Passit fluidum a Guaifenesinum

Užití

Bez porady s lékařem se přípravek užívá k léčení úzkosti a předrážděnosti projevující se nízkou výkonností, únavou, roztržitostí, sníženou koncentrací, nespavostí, vyčerpaností a poruchami paměti.
Dále se přípravek používá k léčbě lehčích forem nespavosti a k léčbě bolesti hlavy, která je podmíněna psychickým napětím.
Kromě toho se přípravek Novo-Passit může používat při zvýšené nervosvalové dráždivosti nervového původu (projevující se brněním prstů či jazyka a v těžších případech bolestivými svalovými křečemi), při psychických potížích během menopauzy, onemocnění funkce gastrointestinálního traktu (porucha nervové regulace funkce zažívací trubice — např. dráždivé tlusté střevo) a u svědivých kožních onemocnění (ekzém, kopřivka) vyvolaných psychickou námahou.
Přípravek mohou užívat dospělí, mladiství a děti ve věku nad 12 let.

Dávkování

Obvykle se podává 5 ml přípravku 3krát denně. Podle potřeby je možno denní dávku zvýšit až na 3krát 10 ml. V případě nežádoucího útlumu je nutno snížit ranní a polední dávku o polovinu a podávat 2,5 ml a večer 5 ml. Dávku lze upravovat podle reakce pacienta. Interval mezi jednotlivými dávkami musí být 4-6 hodin.
Maximální denní dávka přípravku je 30 ml (Herbarum extractum pro Passit fluidum 2,3 g/
Guaifenesinum 1,2 g).
Přípravek se podává buď přímo z odměrky nebo se vmíchá do nápoje (ovocná šťáva, čaj atd.).

Kontraindikace

Hypersenzitivita na léčivé látky nebo na kteroukoliv pomocnou látku přípravku; děti do 12 let; myasthenia gravis, epilepsie.

Složení

Léčivými látkami jsou: Herbarum extractum pro Passit fluidum 7,75 g (odpovídá Hyperici herba 357 - 512 mg, Passiflorae herba 71 - 102 mg, Valerianae radix 357 - 512 mg,
Crataegi folium cum flore 357 - 512 mg, Lupuli flos 357 - 512 mg, Melissae herba 143 - 205 mg, Sambuci flos 143 - 205 mg, extrahováno vodou), Guaifenesinum 4,0 g ve 100 ml perorálního roztoku.
Pomocnými látkami jsou: Natrum-cyklamát, xanthanová klovatina, invertosa 50%, natrium-benzoát, monohydrát sodné soli sacharinu, ethanol 96 % obj., pomerančové aroma, dihydrát citronanu sodného, maltodextrin, propylenglykol, čištěná voda.

Příbalový léták