Novo-Passit—roztok 100 ml

Humánní léčivý přípravek

Přípravek je určen k léčbě úzkostných stavů, předrážděnosti, k léčbě lehčích forem nespavosti a na bolesti hlavy, způsobené psychickým napětím. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
108 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 8594737038419 | Zbozi: 18101427

Popis produktu

Přípravek je určen k léčbě úzkostných stavů, předrážděnosti, k léčbě lehčích forem nespavosti a na bolesti hlavy, způsobené psychickým napětím. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Herbarum extractum pro Passit fluidum
Guaifenesinum

Užití

Přípravek je kombinací extraktů z léčivých rostlin s celkově uklidňujícím účinkem a guaifenezinu. Guaifenezin odstraňuje strach a psychické napětí a uvolňuje kosterní (příčně pruhované) svalstvo.

Dávkování

obvykle se užívá 5 ml (přibližně 1 kávová lžička) přípravku 3krát denně.

Příznaky

Nespavost, neklid, úzkost, strach, bolesti hlavy, klimakterické potíže.

Prevence

Klimakterické potíže, bolesti hlavy, úzkost

Kontraindikace

Přípravek se nesmí užívat při známé přecitlivělosti na některou z jeho složek, zejména na guaifenezin.

Vedlejší příznaky

Ojediněle se může vyskytnout ospalost, závratě, malátnost, únava, svědění, vyrážka, zažívací obtíže.

Fakta

. Přípravek může nepříznivě ovlivnit činnosti vyžadující zvýšenou pozornost (např. řízení motorových vozidel nebo ovládání strojů, práce ve výškách apod.). Tyto činnosti byste měl(a) vykonávat pouze na základě výslovného souhlasu lékaře. Jestliže se do 7 dnů příznaky onemocnění nezlepší nebo se naopak zhoršují, či se vyskytnou nežádoucí účinky nebo nějaké neobvyklé reakce, poraďte se s lékařem, zda je vhodné, abyste pokračoval(a) v užívání přípravku. Přípravek obsahuje 9 hmot. obj.% alkoholu a 10,3% glukózy. Při předávkování nebo náhodném požití přípravku dítětem se poraďte s lékařem.

Poznámka

Přípravek užívejte buď po lžičkách nebo ho vmíchejte do nápoje (ovocná šťáva, čaj atd.). V případě žaludeční nevolnosti s pocitem na zvracení přípravek užívejte při jídle.

Příbalový léták