Oilatum Emmolient —přísada do koupele 500 ml

Humánní léčivý přípravek

Oilatum Emollient se používá k léčbě atopického ekzému, kontaktní dermatitidy, stařeckého svědění, ichtiózy a dalších kožních onemocnění spojených se zvýšenou suchostí kůže. Lze používat u všech věkových skupin včetně kojenců a batolat. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2533611 | Zbozi: 18112222

Popis produktu

Oilatum Emollient se používá k léčbě atopického ekzému, kontaktní dermatitidy, stařeckého svědění, ichtiózy a dalších kožních onemocnění spojených se zvýšenou suchostí kůže. Lze používat u všech věkových skupin včetně kojenců a batolat. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Parafinum perliguidum

Užití

OILATUM EMOLLIENT. Používá se k léčbě a zklidnění při onemocněních kůže, která se projevují suchou, svědivou a zánětlivě změněnou pokožkou, jako je ekzém a dermatitida, ichtióza (dědičné kožní onemocnění) a stařecký pruritus (svědění kůže, které se může objevit u starších pacientů).
Přípravek je zvláště vhodný v případě, že jsou tato onemocnění rozšířena na velké plochy těla.
Přípravek OILATUM EMOLLIENT obsahuje léčivou látku lehký tekutý parafin. Lehký tekutý parafin je zvláčňující látka, která se používá k léčbě a prevenci onemocnění kůže, která se projevují suchou, svědivou a zánětlivě změněnou pokožkou, jako je např. ekzém.
Účinkuje dvěma způsoby: - zklidňuje podráždění, zvláčňuje kůži a obnovuje přirozený tonus - vytváří na povrchu tenký ochranný olejový film, který zachycuje vlhkost v kůži a brání tak jejímu vysychání.
Přípravek mohou používat všechny věkové kategorie včetně dětí a kojenců.

Dávkování

Přípravek OILATUM EMOLLIENT můžete používat tak často, jak potřebujete, ale obvykle se používá 1krát denně. Při každém použití použijte množství uvedené níže.
Jak se přípravek používá
Přípravek OILATUM EMOLLIENT musíte používat vždy s vodou. Přidejte jej do vany, nebo ho naneste na vlhkou kůži. Doba koupele by měla být 10 - 20 minut. Doporučuje se teplá lázeň (odpovídající teplotě lidského těla), ne horká. Pokud ho používáte k očištění kůže, musíte si kůži před nanesením přípravku OILATUM EMOLLIENT namočit.
Současně s použitím přípravku OILATUM EMOLLIENT nepoužívejte mýdlo.
Koupel pro dospělé: Přidejte 1-3 víčka (10 - 30 ml) do vany napuštěné do výšky asi 20 cm (100 - 150 I) a dobře promíchejte. Ponořte se (ponořte všechny postižené oblasti) na 10 - 20 minut. Jemně osušte čistým ručníkem. V případě rozsáhlých oblastí suché kůže se pokuste všechny tyto oblasti úplně ponořit pod vodu.
Dětská koupel: Přidejte půl víčka (5 - 20 ml) do koupelové vaničky nebo vany (přibližně 15 litrů) a dobře promíchejte. Pomocí houbičky rozetřete po celém těle. Jemně osušte čistým ručníkem.
Očista kůže: Malé množství oleje vetřete do vlhké kůže. Opláchněte a jemně osušte čistým ručníkem.

Kontraindikace

Známá hypersenzitivita na účinnou látku nebo na látky pomocné.

Poznámka

Po koupeli nebo osprchování vypláchněte odpad dostatečným množstvím teplé tekoucí vody. Odpad může být rovněž nutné vyčistit odmašťujícím přípravkem.

Složení

Oilatum Emollient obsahuje 63,4 g lehkého tekutého parafinu ve 100 g roztoku. Lehký tekutý parafin je zjemňující ochranná látka, která zjemňuje a zklidňuje kůži tím, že omezuje odpařování vody z povrchu kůže.
Oilatum Emollient obsahuje dále acetylovaný tuk z ovčí vlny, isopropyl-palmitát, makrogol-400-dilaurát, sorbimakrogol-2000-peroleát, bylinné aroma.

Příbalový léták