Nasivin Sensitive pro kojence—0,1mg/ml, nosní kapky 5ml

Humánní léčivý přípravek

Nasivin Sensitive pro kojence je lék určený pro novorozence, kojence a malé děti do ukončeného 1 roku k aplikaci do nosu. Vyvolává snížení překrvení sliznic. Kromě toho byly u léčivé látky prokázány protivirové, imunomodulační a protizánětlivé účinky. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
129 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3924546 | Zbozi: 18149005

Popis produktu

Nasivin Sensitive pro kojence je lék určený pro novorozence, kojence a malé děti do ukončeného 1 roku k aplikaci do nosu. Vyvolává snížení překrvení sliznic. Kromě toho byly u léčivé látky prokázány protivirové, imunomodulační a protizánětlivé účinky. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Oxymetazolini hydrochloridum

Užití

Nasivin Sensitive pro kojence 0,1 mg/ml nosní kapky, roztok, je lék určený pro novorozence, kojence a malé děti do ukončeného 1 roku k aplikaci do nosu.
Nasivin Sensitive pro kojence obsahuje oxymetazolini hydrochloridum.
Oxymetazolin má vasokonstrikční vlastnosti, pomocí kterých vyvolává dekongesci (snížení překrvení) sliznic. Kromě toho byly u léčivé látky prokázány protivirové, imunomodulační, protizánětlivé a antioxidační účinky.
Nasivin sensitive pro kojence se používá při akutní rýmě (rinitida), alergické rýmě a záchvatech neinfekční vasomotorické rýmy, při zánětu sluchové trubice a středního ucha v důsledku rýmy, pro posílení odtoku sekretu z vedlejších nosních dutin a pro diagnostickou dekongesci sliznic.

Dávkování

Nepoužívejte přípravek Nasivin Sensitive pro kojence déle než 7 dnů, pokud nestanoví lékař jinak.

Kontraindikace

Nepoužívejte přípravek Nasivin Sensitive pro kojence: - pokud má dítě určitou formu chronické rýmy, projevující se zduřelou sliznicí spojenou s tvorbou krust, často provázenou malým krvácením po odloučení krust, - pokud je dítě alergické (přecitlivělé) na oxymetazolin-hydrochlorid nebo na jakoukoli složku přípravku, - po chirurgickém odstranění podvěsku mozkového přes nosní dutinu nebo jiných chirurgických zákrocích, při kterých dojde k odkrytí mozkových plen.

Složení

Léčivou látkou je oxymetazolini hydrochloridum.
Dalšími složkami jsou: monohydrát kyseliny citronové, dihydrát natrium-citrátu, glycerol 85%, čištěná voda.

Příbalový léták