Mucosolvan Pro dospělé 30mg/5ml—sirup 100 ml

Humánní léčivý přípravek

Ambroxol, léčivá látka přípravku MUCOSOLVAN pro dospělé, zvyšuje v dýchacích cestách sekreci hlenu, tvorbu plicního surfaktantu a stimuluje činnost řasinek zajišťující transport hlenu. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3478246 | Zbozi: 18102962

Popis produktu

Ambroxol, léčivá látka přípravku MUCOSOLVAN pro dospělé, zvyšuje v dýchacích cestách sekreci hlenu, tvorbu plicního surfaktantu a stimuluje činnost řasinek zajišťující transport hlenu. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Ambroxol

Užití

Přípravek užívejte při akutních a chronických zánětlivých a infekčních onemocněních horních i dolních dýchacích cest. Jedná se např. o akutní a opakované záněty průdušek, hrtanu a průdušnice, rýmu a záněty nosohltanu (a související záněty středouší a vedlejších dutin nosních), a dále o chronická onemocnění jako např. chronická bronchitida a chronická obstrukční plicní nemoc.
Akutní a chronická onemocnění dýchacích cest jsou provázena zvýšenou tvorbou vazkého průduškového hlenu a jeho ztíženým vykašláváním. Mukolytická léčba (tzn. léčba snižující viskozitu hlenu) usnadňuje toto vykašlávání.
Sirup MUCOSOLVAN pro dospělé je určen pro dospělé a děti nad 12 let.

Dávkování

Pokud není lékařem určeno jinak, je doporučeno následující dávkování (5 ml sirupu = 1 čajová lžička): Dospělí a děti nad 12 let: 10 ml (2 čajové lžičky) 2x denně. Sirup
MUCOSOLVAN pro dospělé se podává při jídle.

Fakta

Ambroxol, léčivá látka přípravku MUCOSOLVAN pro dospělé, zvyšuje v dýchacích cestách sekreci hlenu, tvorbu plicního surfaktantu (látka pokrývající vnitřní stěny plicních sklípků) a stimuluje činnost řasinek zajišťující transport hlenu. Tyto účinky mají za následek vydatnější zkapalnění, lepší transport a vylučování hlenu (mukociliární clearance), čímž dochází k usnadnění vykašlávání a zmírnění kašle.

Příbalový léták