Maca Extra Bio 60g—120 tobolek

Maca byla posvátná rostlina Inků používaná jako afrodisiakum a na zvýšení síly. Přirozeně přispívá ke zdavé sexuální funkci.

Cena vč. DPH
286 Kč
Dostupnost
skladem 9 ks

PDK: 8595229200345 | Zbozi: 18108529

Popis produktu

Maca byla posvátná rostlina Inků používaná jako afrodisiakum a na zvýšení síly.
Přirozeně přispívá ke zdavé sexuální funkci.

Užití

Maca při pravidelném užívání přirozeně přispívá ke zdavé sexuální funkci.

Dávkování

Pro dospělé 5 - 40g.

Příznaky

Unava, hormonální nerovnováha, poruchy erekce, neplodnost, nechutenství, potíže s prostatou.

Prevence

Fakta

Pod tímto záhadným názvem se skrývá nenápadná rostlina, jejímž domovem je oblast dnešního Peru v Jižní Americe.
Svými pozitivními účinky si vysloužila pojmenování "jihoamerický žen-šen". V lidovém léčitelství se Maca používá již po staletí. Pro pocit síly a vytrvalosti z ní ho dokonce používali staří Inkové. Maca je peruánská rostlina z čeledě brukvovitých, která je kultivována víc jak 2000 let.
Roste výlučně v centrálních Andách mezi 4 000 a 4 500 metry nad mořem.
Nadzemní část rostliny je malá a má plochý vzhled. Zdá se, že tento tvar je výsledkem adaptačního procesu, aby bylo zabráněno vlivu silných andských větrů a jiných nepříznivých vlivů.
Podzemní část, hypocotyl - kořen, je hlavní jedlou částí maky.
Maca se dokonale přizpůsobila náročným vegetačním podmínkám, díky čemuž zřejmě získala některé vlastnosti, které se pozitivně promítají do jejích účinků.
Maca je adaptogen, což je označení pro rostliny s vysokou schopností přizpůsobivosti. V rostlinné říši je výsledek takovýchto vlastností zpravidla obsah sekundárních metabolitů rostliny. Maca jich má několik, dokonce některé z nich se nevyskytují ani v jiných rostlinách (např. macaridine, macaeny, macamides).
Sušené kořeny maky obsahují přibližně 10% bílkovin, 59% sacharidů, 2,2% lipidů a 8,5% vlákniny.
Obsah dalších látek jako například kyseliny linolové, palmitové, olejové a některých minerálních láteknení z pohledu moderní vědy významný. Pravděpodobně však s ostatními látkami jako již zmiňované sekundární metabolity ale i jiné látky tvoří vyváženou soustavu nutrientů, které mají pozitivní vliv na člověka. Ten se průběžně projevoval skrz zkušenosti s používáním maky v lidovém léčitelství.
Právě tyto praktické zkušenosti podnitili vysoký zájem o maku. Byly zpracovány studie in vivo, in vitro ale i klinické studie na lidech. Tyto výzkumy podnítili i obavy o bezpečnosti používání maky, které ale nebyly potvrzeny. Nebyly zaznamenány žádné rizikové dopady na užívání maky člověkem. Naopak byly potvrzeny pozitivní vlivy na člověka a ty jasně zrcadlí příznačný název maky — "jihoamerický řen-šen".
Jaký pozitivní vlivy může maca mít? - podporovat hormonální systém žen v menopauze (maca obsahuje fytoestrogeny) - pomáhat zachovat plodnost - podporovat přirozené libido, aktivitu a energii - přispívat k fyzickému a psychickému zdraví, vitalitě a vytrvalosti.

Složení

Údaje o firmě
Programem NástrojeZdraví? společnost Blue step spol. s r.o. nabízí novou komplexní péči o člověka. Naším záměrem je nabízet Vám produkty, které nejvíc odpovídají lidské přirozenosti, produkty, které za sebou nezanechávají žádné negativní stopy jak na zdraví lidí, tak i na okolním prostředí.
Výběr produktů jednotlivých Nástrojů Zdraví je veden tak, aby v nás navodil rovnováhu a celkový pocit zdraví. Zařazení produktů do nabídky předchází pečlivý výběr a konzultace s předními odborníky v oboru. Zvyšováním počtů Nástrojů Zdraví se budeme snažit, abychom co nejlépe pokryli potřeby našeho těla i ducha.

Příbalový léták