Libenar pro děti ampule—15 plastových ampulí po 5 ml

Zdravotnický prostředek

Libenar pro děti ampule jsou určeny pro každodenní hygienu. Sterilní fyziologický roztok (100ml roztoku obsahuje 0,9g chloridu sodného a čištěnou vodu).

Cena vč. DPH
129 Kč
Dostupnost
skladem 7 ks


PDK: 8590335002333 | Zbozi: 18103048

Popis produktu

Libenar pro děti ampule jsou určeny pro každodenní hygienu. Sterilní fyziologický roztok (100ml roztoku obsahuje 0,9g chloridu sodného a čištěnou vodu).

Účinné látky

Chlorid sodný

Užití

Libenar pro děti je určen pro každodenní hygienu nosu u novorozenců a dětí. Může být používán dlouhodobě, podle potřeby i několikrát denně.
Je vhodný zejména při rýmě a alergické rýmě. Lze ho používat v těhotenství a v době kojení. Odstraňuje z nosu hlen a tím usnadňuje kojení a spánek kojenců. Je vhodný k čištění nosu u dětí, které ještě neumí správně smrkat. Pomáhá odstraňovat přebytečné nosní sekrety a díky svému zvlhčujícímu působení rychle zklidňuje suchou sliznici.
Pomáhá odstranit krusty a zbytky krve z nosních dutin např. po chirurgických zákrocích nebo krvácení z nosu.

Dávkování

Kojenci a děti: 1- 3x denně nebo dle potřeby.
Několik kapek do každé nosní dírky před každým kojením. 1. Otočte motýlkovitým uzávěrem a oddělte ho od ampule. 2. Nakloňte hlavu doprava a vsuňte opatrně plastový konus ampule do levé nosní dírky. 3. Stiskněte ampuli až vyteče požadované množství roztoku. 4. Nakloňte hlavu doleva a opakujte stejný postup do pravé nosní dírky. 5. Zvedněte hlavu a opatrně osušte přebytečný roztok. Nechte roztok působit několik minut, než se vysmrkáte. 6. Ampuli zavřete tak, aby hrot na motýlkovitém uzávěru zapadl do otvoru v konusu.

Fakta

Přípravek není určen k injekčnímu podání.
Po otevření ampule spotřebujte obsah do 48 hodin.
Nepoužívejte k čištění nebo vlhčení kontaktních čoček.

Poznámka

Údaje o firmě www.gsk.cz

Příbalový léták