Lamisil—krém 15 g

Humánní léčivý přípravek

Lamisil 1% krém je antimykotikum a usmrcuje houby (kvasinky a plísně), které způsobují kožní infekce. Lamisil krém se používá k léčbě kožních infekcí: Mykóza chodidel, třísel, lůna a kožních záhybů, k léčbě mykózy těla, kožní kandidózy. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3373751 | Zbozi: 18122300

Popis produktu

Lamisil 1% krém je antimykotikum a usmrcuje houby (kvasinky a plísně), které způsobují kožní infekce. Lamisil krém se používá k léčbě kožních infekcí: Mykóza chodidel, třísel, lůna a kožních záhybů, k léčbě mykózy těla, kožní kandidózy. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Terbinafini hydrochloridum

Užití

Lamisil 1% krém je antimykotikum a usmrcuje houby (kvasinky a plísně), které způsobují kožní infekce.
Lamisil krém se používá k léčbě následujících kožních infekcí: Atletická noha (tinea pedis) — mykóza na chodidlech nebo na stranách chodidla k léčbě mykózy v oblasti třísel, lůna a v jiných kožních záhybech (tinea cruris) k léčbě mykózy těla (tinea corporis) kožní kandidózy (kvasinkové onemocnění kůže) pityriasis versicolor.
Nepoužívejte Lamisil krém u dětí do 12 let.

Dávkování

Dospělí a děti od 12-ti let: 1- 2x denně, v závislosti na indikaci.

Příznaky

Jak poznáte, že máte některý z výše uvedených problémů?
Atletická noha - mykóza nohou se objevuje jen na nohou (většinou, ale ne vždy, na obou nohou), nejčastěji mezi prsty. Objevit se může též na chodidle nebo stranách chodidla.
Onemocnění se obvykle projevuje zčervenáním, popraskáním kůže nebo tvorbou šupin na kůži, ale může se též vyskytnout mírný otok, puchýřky nebo mokvající vřídky. Tyto projevy bývají často spojeny s pocity svědění nebo pálení.
V případě houbové infekce na nehtech (uvnitř nebo pod nehtem), změně barvy a struktury nehtů (ztloustnutí, vločky), musíte ihned navštívit odborného lékaře, protože
Lamisil krém NENÍ vhodný na tento typ infekce. Na léčbu nehtových houbových infekcí se mohou použít Lamisil tablety (dostupné jen na lékařský předpis).
Tinea cruris se objevuje v kožních záhybech, zejména pokud jsou vlhké. Často se vyskytuje v tříslech a vnitřní straně stehen, většinou oboustranně, ale často je jedna strana postižená více, než ta druhá. Může se šířit dále mezi nohama k hýždím nebo nahoru k břichu. Dále se může vyskytovat v záhybech pod prsy, v podpaží nebo jiných záhybech. Tinea corporis se může vyskytnout kdekoliv na těle, ale často se vyskytuje na hlavě, krku, obličeji nebo pažích. Obě onemocnění se obvykle projevují zčervenáním, svěděním, někdy iolupováním kůže (šupinatěním) nebo vyrážkou, vyrážka je červená, ostře ohraničená, a mohou se vyskytovat i puchýře.
Kandidóza se také vyskytuje v záhybech kůže, která jsou vlhká se zvýšeným pocením (např. pod prsy, v podpaží). Obecně se vyskytuje u starších nebo obézních pacientů, nebo u pacientů s jinými podmínkami jako je cukrovka. Způsobuje zčervenání, svědění a olupování kůže.
Pityriasis versicolor se vyskytuje obvykle na hrudníku nebo zádech jako olupující se nesvědivé skvrny, které bělají z důvodu ztráty pigmentace. Oblasti jsou nápadné zejména v létě, neboť se okolí opaluje normálně.

Složení

1 g přípravku Lamisil 10 mg/g krém obsahuje terbinafini hydrochloridum 10 mg, což odpovídá terbinafinum 8,8 mg.
Pomocné látky: Hydroxid sodný, benzylalkohol, © sorbitan-stearát, cetyl-palmitát, cetylalkohol, stearylalkohol, polysorbát 60, isopropyl-myristát, čištěná voda.

Příbalový léták