Kaloba—21 potahovaných tablet

Humánní léčivý přípravek

Kaloba 20 mg je fytofarmakum (rostlinný lék). Jeho účinnou látkou je vysušený extrakt z kořene rostliny Pelargonium sidoides. Přípravek se užívá k léčbě akutního zánětu průdušek, který nevyžaduje podávání antibiotik. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
222 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3127454 | Zbozi: 18111609

Popis produktu

Kaloba 20 mg je fytofarmakum (rostlinný lék). Jeho účinnou látkou je vysušený extrakt z kořene rostliny Pelargonium sidoides. Přípravek se užívá k léčbě akutního zánětu průdušek, který nevyžaduje podávání antibiotik. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Pelargonii sidoidis extractum fluidum

Užití

Přípravek se užívá k léčbě akutního zánětu průdušek, který nevyžaduje podávání antibiotik.
Pro akutní zánět průdušek je charakteristický buď suchý, dráždivý kašel s bolestí při kašli, nebo vlhký kašel provázený obtížným vykašláváním hlenu. Onemocnění může být provázeno zvýšenou teplotou. Akutnímu zánětu průdušek často může předcházet nebo jej může provázet zánět horních cest dýchacích (rýma, zánět nosohltanu, škrábání v krku atd.).
Přípravek může být užíván dospělými nebo podáván dětem od 6 let.

Dávkování

Doporučená dávka přípravku je následující:
Dospělí a dospívající nad 12 let užívají 1 potahovanou tabletu 3 x denně (ráno, v poledne a večer).
Děti ve věku od 6 do 12 let užívají 1 potahovanou tabletu 2 x denně (ráno, večer).
Po ústupu příznaků se doporučuje pokračovat v léčbě Kalobou 20 mg potahovanými tabletami ještě pár dní, aby se zabránilo návratu nemoci. Doba trvání léčby by neměla přesáhnout 10 dní.

Kontraindikace

Neužívejte Kalobu 20 mg - jestliže jste alergický(á) na kořen rostliny Pelargonium sidoides nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku - při těžkých omemocněních jater, jelikož nejsou k dispozici příslušné dostatečné zkušenosti.

Poznámka

V případě zhoršení stavu, změny charakteru hlenu (výskyt hnisu nebo krve), horečky trvající několik dní vyhledejte lékaře, který zváží případnou antibiotickou léčbu.
Pokud se do 3 dnů nebudete cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem.

Složení

Léčivou látkou je: Pelargonii sidoidis extractum fluidum 1: 8-10, extrahováno ethanolem 11% (m/m) (EPs 7630), vysušený. Jedna tableta obsahuje Pelargonii sidoidis extractum fluidum 1: 8-10 extrahováno ethanolem 11% (m/m) (EPs 7630), vysušený 20 mg.
Pomocnými látkami jsou: maltodextrin, mikrokrystalická celulóza, monohydrát laktózy, sodná sůl kroskarmelózy, srážený oxid křemičitý, magnesium-stearát, hypromelóza 2506/5, makrogol 1500, žlutý oxid železitý E172, červený oxid železitý E172, oxid titaničitý E171, mastek, protipěnivá emulze (simetikon, methylcelulosa, kyselina sorbová).

Příbalový léták