JODISOL spray—7 g

Humánní léčivý přípravek

K dezinfekci povrchových kožních poranění (např.po odstranění klíštěte), k antiseptickému ošetření infekčních dermatitid (bakteriální a mykotické), k dezinfekci stomat.otisků a lék.nástrojů a pomůcek, dezinfekce operačního pole před chirurgickými výkony. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
55 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 2830116 | Zbozi: 18108271

Popis produktu

K. dezinfekci povrchových kožních poranění (např.po © odstranění klíštěte), k antiseptickému ošetření infekčních dermatitid (bakteriální a mykotické), k dezinfekci stomat.otisků a lék.nástrojů a pomůcek, dezinfekce operačního pole před chirurgickými výkony. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

POVIDONUM IODINATUM

Užití

Jodisol Spray s mechanickým rozprašovačem je vysoce účinný dezinfekční přípravek. Je to tříprocentní lihový roztok komplexní sloučeniny (jodofor) s možností širokého použití.
Má velký rozsah účinku na množící se formy mikroorganismů, t.j. bakterie, plísně i na viry. Jod vázaný v komplexu se uvolňuje v koncentraci, která postačuje k dezinfekci, ale nepoškozuje kůži ani sliznici. Plné působení nastupuje za 1- 5 minut po použití. Na pokožce a sliznici trvale hubí růst choroboplodných mikroorganismů.

Indikace

Použití bez předchozí porady s lékařem u dětí, mladistvých a dospělých: 1. dezinfekce rukou 2. ošetření drobných poranění kůže (trhlinky) 3. ošetření oparů 4. ošetření při zánětu ústní sliznice 5. ošetření po bodnutí hmyzem
Ošetření lékařem u dětí, mladistvých a dospělých: 1. povrchová dezinfekce kůže před drobnými výkony (injekce, punkce apod.) 2. příprava operačního pole 3. ošetření při obtížném prořezávání zubů 4. ošetření po odstranění mandlí.

Dávkování

Mechanický rozprašovač se stlačí přiměřenou silou a rychlostí, čímž se vytvoří postřik, bez použití freonu. Vzhledem k malé dávce určené jedním stiskem rozprašovače (cca 0,05 ml) Jodisolu může být postřik opakován na povrch očištěné pokožky, podle rozsahu rány určené k ošetření. Jodisol Spray lze použít i na sliznici vzhledem k malé dávce určené rozprašovačem.
K výplachům v dutině ústní je vhodnější Jodisol roztok.
Nedochází-li k prokazatelnému hojení do 3 dnů nebo se příznaky onemocnění zhoršují, poraďte se s lékařem.
Bez porady s lékařem neužívejte přípravek Jodisol spray déle než 7 dní.

Kontraindikace

Přípravek se nesmí používat při známé přecitlivělosti na léčivou nebo pomocnou látku.
Pouze po poradě s lékařem se přípravek používá u dětí do šesti měsíců, při poruchách činnosti štítné žlázy, poruchách činnosti ledvin, u těhotných žen a kojících matek.

Vedlejší příznaky

Nejsou popsány. Při případném výskytu jakýchkoli neobvyklých reakcí se poraďte s lékařem.

Fakta

Varování: Uchovávejte mimo dosah a dohled dětí! Přípravek nesmí být používán po uplynutí doby použitelnosti, vyznačené na obalu.

Příbalový léták