Betadine—mast 20 g

Humánní léčivý přípravek

Mast Betadine je antiseptický, desinfekční přípravek se širokým spektrem účinku proti bakteriím, virům, plísním a prvokům. Používá se na popáleniny, řezné a tržné rány, odřeniny, vředová onemocnění kůže a různá kožní onemocnění spojená s infekcí. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
116 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 5995327165646 | Zbozi: 18100311

Popis produktu

Mast Betadine je antiseptický, desinfekční přípravek se širokým spektrem účinku proti bakteriím, virům, plísním a prvokům. Používá se na popáleniny, řezné a tržné rány, odřeniny, 'vředová onemocnění kůže a různá kožní onemocnění spojená s infekcí. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

POVIDONUM IODINATUM

Užití

Mast Betadine je antiseptický, desinfekční přípravek se širokým spektrem účinku proti bakteriím, virům, plísním a prvokům.
Přípravek se používá na popáleniny, řezné a tržné rány, odřeniny, vředová onemocnění kůže způsobená špatnou výživou tkáně (např. proleženiny, bércový vřed) a různá kožní onemocnění spojená s infekcí.

Dávkování

Mast nanášejte v tenké vrstvě na očištěnou, suchou kůži postižené oblasti 3-4 krát denně. V případech silně zaníceného nebo hnisajícího poranění lze mast nanášet častěji, tj. 4-6 krát denně, přičemž interval mezi jednotlivým nanášením masti musí být nejméně 4 hodiny. V případě potřeby je možné překrýt ránu obvazem v závislosti na rozsahu a závažnosti poranění.
Léčba obvykle trvá několik dní.

Kontraindikace

Alergie na jod a nebo pomocné látky v přípravku obsažené, hypertyreóza, adenom štítné žlázy, dermatitis herpetiformis Duhring, před vyšetřením nebo léčbou radioaktivním jodem.

Složení

V 1 g ramu masti je obsaženo 100 mg léčivé látky povidonum iodinatum (jodovaný povidon), což odpovídá 10 mg aktivního jodu. Přípravek obsahuje také hydrogenuhličitan sodný, makrogol 400, makrogol 1000, makrogol 1500, makrogol 4000 a čištěnou vodu.

Příbalový léták