Hylo Gel oční kapky —10 ml

Zdravotnický prostředek

HYLO® GEL je sterilní roztok bez fosfátů a bez konzervačních látek k očnímu použití. Používá se k intenzivnímu a léčebnému zvlhčení povrchu oka při silnějším nebo chronickém pocitu suchého oka a po operačních zákrocích na oku.

Cena vč. DPH
349 Kč
396 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 4031626710789 | Zbozi: 18114562

Popis produktu

HYLOA GEL je sterilní roztok bez fosfátů a bez konzervačních látek k očnímu použití.
Používá se k intenzivnímu a léčebnému zvlhčení povrchu oka při silnějším nebo chronickém pocitu suchého oka a po operačních zákrocích na oku.

Účinné látky

hyaluronát sodný 2 mg/ml

Užití

HYLO© GEL obsahuje hyaluronát sodný, přirozenou látku, která se nachází v oku, ale také v jiných částech těla. Tato látka má zvláštní fyzikální vlastnosti — na povrchu oka vytváří rovnoměrný, stabilní a dlouho ulpívající zvlhčující film, který je odolný proti odplavení. Díky těmto bioadhezivním vlastnostem jsou rohovka a spojivka ošetřeny a společně s přirozenými slzami ideálně kluzké pro mžikání. HYLO© GEL obsahuje velké množství hyaluronátu sodného, což způsobuje jeho vysokou viskozitu. Díky tomu je oko obzvláště intenzivně a dlouhodobě zásobováno stabilním zvlhčujícím filmem. Trvalé nebo silnější obtíže se zmírní a oko je chráněno před podrážděním.
Po operačních zákrocích na oku nebo po poraněních oka může být přirozená sekrece slz snížená. Regenerace povrchových tkání oka vyžaduje setrvalé a dostatečné zvlhčení. Používáním přípravku HYLO© GEL budou rohovka a spojivka dlouho a vytrvale zásobovány vlhkostí, takže fyziologické hojení může optimálně probíhat.
Vzhledem k tomu, že HYLO© GEL neobsahuje žádnou konzervační látku, je všeobecně výborně snášen. Navíc neobsahuje fosfáty — tím je zamezeno možným komplikacím s tvorbou usazenin na rohovce.

Dávkování

HYLO© GEL se dávkuje individuálně dle Vašeho úsudku a/nebo dle doporučení Vašeho očního lékaře. Obvykle se používá 3krát denně 1 kapka do spojivkového vaku každého oka. Při silnějších obtížích lze přípravek HYLO© GEL používat častěji.
Pokud byste měl(a) HYLO© GEL používat častěji (např. více než 10krát denně), nechte si vyšetřit oči od svého očního lékaře. HYLO© GEL je vhodný pro dlouhodobé užívání, při déle trvajících obtížích byste se však měl(a), jako při všech onemocněních, poradit s očním lékařem

Příznaky

Při silnějším nebo chronickém pocitu suchého oka a po operačních zákrocích na oku.

Kontraindikace

Přípravek HYLO© GEL by neměl být užíván při přecitlivosti na některou z obsažených látek.

Vedlejší příznaky

Vzhledem k tomu, že oční kapky HYLO© GEL neobsahují konzervační látky, jsou i při dlouhodobém používání zvláště dobře snášeny. Ve velmi vzácných případech byly hlášeny přecitlivělé reakce (pálení, slzení), které přímo po vysazení přípravku HYLO©
GEL odezněly.
Po aplikaci přípravku HYLO© GEL může, vzhledem k jeho viskozitě, dojít k dočasnému rozmazanému vidění.

Fakta

V případě další doplňkové medikamentózní léčby jinými očními kapkami by měl být dodržen interval mezi jednotlivými aplikacemi nejméně 30 minut. HYLO© GEL je pak třeba vždy podávat jako poslední. Oční mast je třeba v každém případě aplikovat až po vpravení přípravku HYLO© GEL do spojivkového vaku.
HYLO© GEL zmírňuje obtíže při silnějším nebo chronickém pocitu suchého oka. Když přes toto onemocnění nošení kontaktních čoček oční lékař povolí, může být HYLO8
GEL během nošení kontaktních čoček používán. V těchto případech může na kontaktních čočkách vzniknout povlak, který ovšem po několika mrknutích zmizí.
Aby se zabránilo reakcím z inkompatibility, které mohou vzniknout mezi přípravky pro péči o kontaktní čočky a přípravkem HYLO© GEL, je doporučeno s použitím očních kapek vyčkat asi 30 minut od nasazení kontaktních čoček.
HYLO8 GEL Ize na základě dostupných údajů používat i u dětí, těhotných a kojících žen.
Ze systému COMODG Ize odebrat 10 ml roztoku, což odpovídá cca 300 kapkám.
Z výrobně-technických důvodů vždy zůstává v lahvičce i po úplném vypotřebování přípravku malý zbytek kapaliny.
Užívání přípravku HYLO© GEL není časově omezené.
Obsah jedné lahvičky HYLO© GEL by měla používat pouze jedna osoba.

Složení

Obsahuje 2 mg/ml hyaluronátu sodného, citrátový pufr, sorbitol a vodu.
Údaje o firmě
Výrobce: URSAPHARM Arzneimittel GmbH, IndustriestraBe, 66129. Saarbrůcken,
Německo
Bližší informace žádejte u dovozce: . : URSAPHARM spol. s r.o., Kubánské náměstí 1391/11, 100 00 Praha 10, Česká republika : tel.: +420 295 560 468; e-mail: info Aursapharm.cz; www.ursapharm.cz

Příbalový léták