Hydrocortison Léčiva 1% mast—10 g

Humánní léčivý přípravek

Mast se používá při místních zánětlivých a alergických kožních onemocněních neinfekčního původu, např. při ekzémech, při podráždění kůže kosmetickými a čistícími prostředky, při bodnutí hmyzem. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
114 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 8594739026599 | Zbozi: 18100981

Popis produktu

Mast se používá při místních zánětlivých a alergických kožních onemocněních neinfekčního původu, např. při ekzémech, při podráždění kůže kosmetickými a čistícími prostředky, při bodnutí hmyzem. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Hydrocortisoni acetas

Užití

Mast se používá při místních zánětlivých a alergických kožních onemocněních neinfekčního původu, např. při ekzémech, při podráždění kůže kosmetickými a čistícími prostředky, při bodnutí hmyzem, malých spáleninách 1. a 2. stupně, při kožních zánětech po slunění, ozáření apod.

Dávkování

Hydrokortizonová mast se vtírá do postiženého místa v malém množství 1-2krát denně, aplikace v obličeji nemá přesáhnout 10 dní

Příznaky

Ekzémy, poštípání hmyzem, spáleniny

Kontraindikace

Mast se nemá používat u přecitlivělosti na hydrokortizon, parabeny, propylenglykol a trolymin

Vedlejší příznaky

Dlouhodobé používání masti na obličeji může vyvolat ztenčení a zarudnutí kůže, ekzém, rošíření povrchových cév a akné.

Fakta

Nepoužívá se u plísňových a jiných infekčních onemocnění, na otevřené rány, do oka a v místě očkování. U malých dětí ji lze použít jen pod dohledem odborného lékaře. V těhotenství a při kojení se poraďte se svým lékařem.

Poznámka

Hydrokortizon je protizánětlivá látka ze skupiny kortikoidních hormonů. Místně použitý způsobuje ústup zánětu kůže, tlumí alergické projevy, svědění a zarudnutí kůže.

Příbalový léták