Heparoid Léčiva krém—30 g

Humánní léčivý přípravek

Přípravek zabraňuje tvorbě krevních sraženin, urychluje vstřebávání krevních výronů, snižuje tvorbu otoků a působí protizánětlivě. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
133 Kč
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2287721 | Zbozi: 18100907

Popis produktu

Přípravek zabraňuje tvorbě krevních sraženin, urychluje vstřebávání krevních výronů, snižuje tvorbu otoků a působí protizánětlivě. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Heparinoidum S

Užití

Heparoid Léčiva používají dospělí i děti a mladiství k léčbě zánětů šlach, poúrazových otoků, zhmožděnin a podvrtnutí, pro zlepšení tvorby jizev po zraněních nebo operacích a ke změkčení tuhých a vystupujících jizev, dále se používá na doporučení lékaře k místní léčbě zánětů povrchových žil, zánětů v okolí žil, ke změkčení ztuhlé kůže při žilní nedostatečnosti.
Heparoid Léčiva snižuje srážlivost krve v místě zánětu nebo pohmoždění při úrazu.
Zabraňuje tvorbě krevních sraženin, urychluje vstřebávání krevních výronů, snižuje tvorbu otoků a působí protizánětlivě. Následně po ústupu otoků a krevních výronů se snižuje pocit napětí a bolesti v místě zánětu nebo poranění.

Dávkování

Pokud lékař neurčí jinak, dospělým, mladistvým a dětem se nanáší na postižené místo a jeho okolí 2 - 3x denně asi 1 mm silná vrstva krému, která se lehce vetře do kůže. U žilních onemocnění je možné přiložit kompresní obvaz. Při rozsáhlých a bolestivých krevních výronech se může zpočátku místo ošetřené krémem překrýt neprodyšným obvazem, nejlépe přes noc. U bércového vředu se krém vtírá do jeho okolí. Pokud lékař neurčí jinak, Heparoid Léčiva krém se při těchto onemocněních používá většinou po dobu 1-2 týdnů.

Příznaky

Záněty šlach, poúrazové otoky, zhmožděniny a podvrtnutí, zlepšení tvorby jizev po zraněních nebo operacích a změkčení tuhých a vystupujících jizev, místní léčba zánětů povrchových žil, zánětů v okolí žil, změkčení ztuhlé kůže při žilní nedostatečnosti.

Prevence

Snižuje srážlivost krve v místě zánětu nebo pohmoždění při úrazu. Zabraňuje tvorbě krevních sraženin, urychluje vstřebávání krevních výronů, snižuje tvorbu otoků a působí protizánětlivě. Následně po ústupu otoků a krevních výronů se snižuje pocit napětí a bolesti v místě zánětu nebo poranění

Kontraindikace

Heparoid Léčiva nelze používat současně s některými léky pro místní používání, např. s léky s obsahem tetracyklinu, hydrokortizonu nebo kyseliny salicylové. Bez porady s lékařem nepoužívejte pro Vaše onemocnění současně s tímto krémem jiné volně prodejné léky pro místní používání. Při předepisování jiných léků upozorněte lékaře, že používáte Heparoid Léčiva.
Těhotné ženy mohou používat Heparoid Léčiva pouze krátkodobě na doporučení lékaře, s výjimkou poslední třetiny těhotenství, kdy se z důvodu možného ovlivnění průběhu porodu (krvácení) nedoporučuje používat vůbec.
Kojící ženy mohou používat Heparoid Léčiva pouze na doporučení lékaře, a to krátkodobě a na malé plochy.

Vedlejší příznaky

Nepoužívejte Heparoid Léčiva pokud: - jste alergický/á (přecitlivělý/á) na léčivou látku nebo na kteroukoli další složku
Heparoidu Léčiva; - trpíte poruchami krevní srážlivosti.
Přípravek obsahuje cetylstearylalkohol, který může způsobit místní kožní reakce (např. kontaktní dermatitidu). Přípravek obsahuje dále propylenglykol, který může způsobit podráždění kůže, a metylparaben a propylparaben, které mohou způsobovat alergické reakce (i opožděné).

Fakta

Používání Heparoid Léčiva krému při žilních onemocněních je jen součástí komplexní léčby. Dodržujte ostatní léčebné postupy, které vám doporučil lékař (užívání jiných léků, kompresní léčba obinadlem nebo punčochou). Pokud při poraněních nedojde do 3 dnů k ústupu obtíží nebo naopak dojde ke zhoršení či se projeví nežádoucí účinky léku, přerušte léčbu a obrat'te se na lékaře. Bez porady s lékařem nepoužívejte přípravek déle než 2 týdny.

Poznámka

Uchovávejte mimo dosah a dohled dětí. Heparoid Léčiva nepoužívejte po uplynutí doby použitelnosti uvedené na obalu za nápisem použitelné do. Doba použitelnosti se vztahuje k poslednímu dni uvedeného měsíce. Uchovávejte v dobře uzavřené tubě při teplotě 10- 25"C, aby byl přípravek chráněn před vzdušnou vlhkostí. Léčivé přípravky se nesmí vyhazovat do odpadních vod nebo domácího dopadu. Zeptejte se svého lékárníka, jak máte likvidovat přípravky, které již nepotřebujete. Tato opatření pomáhají chránit životní prostředí.

Složení

Léčivou látkou je heparinoidum S (100j./mg) 60 mg ve 30 g krému,
Pomocnými látkami jsou tekutý parafin, tvrdý parafin, cetylstearylalkohol, kyselina stearová, bílý vosk, monoacylglyceroly nasycených vyšších mastných kyselin, ethoxylované alkoholy (C12 — C14), propylenglykol, trolamin, © metylparaben, propylparaben, čištěná voda.
Údaje o firmě
Společnost Zentiva N.V. je mezinárodní farmaceutická společnost, která se zaměřuje na vývoj, výrobu a prodej moderních značkových generických farmaceutických produktů.
Společnost má vedoucí postavení v České republice, Turecku, Rumunsku, Polsku, na
Slovensku a v Rusku a rychle roste v Bulharsku, na Ukrajině a v pobaltských státech.
Portfolio ZENTIVY dnes tvoří více než 280 přípravků v 550 lékových formách, z nichž 180 je vázáno na předpis a 100 patří mezi volně prodejné přípravky nebo doplňky stravy.
Svou nabídkou pokrýváme širokou škálu terapeutických oblastí, zejména se však zaměřujeme na terapii kardiovaskulárních onemocnění, bolesti, onemocnění centrálního nervového systému, zažívacího a močového a pohlavního ústrojí, infekcí a zánětlivých stavů. Zentiva se kromě generických léků zabývá také výrobou kosmetiky a farmaceutických substancí .

Příbalový léták