Hirudoid Forte gel —40 g

Humánní léčivý přípravek

Hirudoid forte gel je přípravek, který potlačuje otok a zánět. Přípravek je určen na onemocnění povrchových žil, krevní výrony, pohmožděniny a otoky. K zevnímu použití na kůži. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
192 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 4011548007914 | Zbozi: 18124361

Popis produktu

Hirudoid forte gel je přípravek, který potlačuje otok a zánět. Přípravek je určen na onemocnění povrchových žil, krevní výrony, pohmožděniny a otoky. K zevnímu použití na kůži. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

glycosaminoglycani polysulfas

Užití

Hirudoid forte gel se používá - k místní léčbě - zranění tupým předmětem s krevním výronem nebo bez výronu - povrchového zánětu žil, pokud není možná kompresní léčba (při ní dochází ke zlepšení odtoku krve žilním systémem dolních končetin prostřednictvím mechanického stlačování žil, např. pomocí elastických obinadel nebo kompresních elastických punčoch). U povrchového zánětu žil se přípravek používá pouze na doporučení lékaře.

Dávkování

Obvykle se Hirudoid forte gel nanáší na postiženou oblast 2—3krát denně.
Podle velikosti ošetřovaného místa obvykle stačí nenést proužek gelu v délce asi 3— 5 cm.

Kontraindikace

Hypersenzitivita na léčivou látku nebo na kteroukoli pomocnou látku tohoto přípravku.
Hirudoid nesmí být aplikován na otevřené rány a poraněnou kůži.

Složení

Léčivou látkou je: glycosaminoglycani polysulfas z hovězí trachey (průdušnice) 100 g gelu obsahuje 445 mg glycosaminoglycan- polysulfátu z hovězí trachey, ekvivalentní 40 000 U.* * jednotky stanovené pomocí aktivovaného parciálního tromboplastinového času (APTT)
Dalšími složkami jsou: Hydroxid sodný, polyakrylová kyselina, isopropylalkohol, propylenglykol, čištěná voda.

Příbalový léták