Galmed Vitamín C 250mg—30 tablet

Vitamin C patří mezi vitamíny rozpustné ve vodě. Je pro lidský organismus nepostradatelný, ale tělo si ho nedokáže vyrobit a musí ho tedy přijímat ve stravě. Vitamín C plní mnoho důležitých funkcí, je nezbytný k životu a udržení tělesného zdraví.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2918317 | Zbozi: 18108058

Popis produktu

Vitamin C patří mezi vitamíny rozpustné ve vodě. Je pro lidský organismus nepostradatelný, ale tělo si ho nedokáže vyrobit a musí ho tedy přijímat ve stravě.
Vitamín C plní mnoho důležitých funkcí, je nezbytný k životu a udržení tělesného zdraví.

Účinné látky

Vitamin C

Užití

Vitamín C je potřebný pro metabolizmus © aminokyselin, konkrétně pro vznik nekódovaných aminokyselin hydroxylysinu a hydroxyprolinu. Tím se podílí na syntéze kolagenu. Nedostatek vitaminu C se proto projevuje menší pevností cévní stěny, především vlásečnic, a zvýšenou krvácivostí, a dále typicky sníženou pevností vazivového aparátu zubu a s tím spojeným vikláním a vypadáváním zubů. Dále je vitamin
C důležitý pro tkáňové dýchání. Podporuje vstřebávání železa, stimuluje tvorbu bílých krvinek, vývoj kostí, zubů a chrupavek, podporuje růst. Podílí se také na antioxidační obraně buňky, neboť dokáže redukovat tokoferylový radikál (ovšem za určitých podmínek může askorbát v organismu působit naopak i prooxidačně).
Jeho potřeba se zvyšuje zvlášť v období zvýšené fyzické a psychické zátěže a v rekonvalescenci. Zvýšený přísun se doporučuje také u těhotných a kojících žen, starších lidí, obyvatel větších měst a kuřáků, v zimě a časně z jara, kdy je obsah vitaminu C v zelenině a ovoci minimální.

Dávkování

Děti od 3 let 1 tabletu denně, dospělí 1-2 tablety denně.

Příznaky

Nachlazení, zvýšená únava, stres, virová onemocnění.
Údaje o firmě www.galmed.cz

Příbalový léták