Femibion 2 s vitamínem D3—30+30 tablet

Doplněk stravy s obsahem kyseliny listové, Metafolinu®, vitaminů, jódu a DHA je určen těhotným ženám od 13. týdne těhotenství až do ukončení kojení.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3278760 | Zbozi: 18113259

Popis produktu

Doplněk stravy s obsahem kyseliny listové, Metafolinu©, vitaminů, jódu a DHA je určen těhotným ženám od 13. týdne těhotenství až do ukončení kojení.

Užití

Femibion 2 Těhotenství 4 kojení poskytuje pečlivě vybrané složky - unikátní kombinaci folátů (kyseliny listové a Metafolinu©) a dalších látek vč. omega-3 DHA a vitaminu D3, které právě v tomto období potřebujete ve zvýšené míře pro sebe i své miminko.
V průběhu těhotenství a kojení byste měla dbát na zajištění dostatečného množství folátů. Kyselina listová a Metafolin©$ jsou zdroje folátů ve Femibionu. Metafolin© je patentovaná forma folátu vyvinutá společností Merck, která se v těle využije přímo.
Foláty (kyselina listová a Metafolin$) se významně podílí na dělení buněk, krvetvorbě a přispívají k růstu zárodečných tkání, včetně placenty. Placenta pak zprostředkovává přenos živin k nenarozenému dítěti.
Protože dostatečné množství životně důležité DHA obsahuje pouze maso mořských ryb bohaté na tuk, je zásobení kyselinou DHA stravou v období těhotenství a při kojení často nedostatečné. Femibion 2 obsahuje 200 mg DHA z vysoce čistého, koncentrovaného rybího oleje. Přísně kontrolovaným výrobním procesem je garantována vynikající kvalita a odstranění zápachu tobolek s obsahem DHA.
Femibion dále obsahuje 10 důležitých vitaminů a jód.

Dávkování

Doporučené dávkování: Užívejte 1 tabletu a 1 tobolku denně společně s hlavním jídlem nebo po jídle a zapíjejte dostatečným množstvím tekutin. Je možné užívat současně i odděleně.
Nepřekračujte doporučené dávkování.
Přípravek není náhradou pestré a vyvážené stravy a zdravého životního stylu.

Příznaky

Kyselina listová se v těle přeměňuje (metabolizuje) na biologicky aktivní formy, tzv. foláty. Teprve pak je tělo schopno ji využít. Avšak organismus téměr 50% žen nedokáže z genetických příčin přeměnit dostatečné množství kyseliny listové na tyto aktivní formy.
Důvodem je porucha enzymu MTHFR. Společnost Merck, zabývající se výzkumem folátů více než 50 let, vyvinula MetafolinB - biologicky aktivní formu folátu, která může být v těle využita přímo. Metafolin© je forma folátu, která se přirozeně vyskytuje v lidském těle. Obchází tuto poruchu a v těle se využije lépe než podaná kyselina listová. Společně s kyselinou listovou tak mají pozitivní vliv na průběh těhotenství a na správný vývoj nenarozeného dítěte.
DHA je omega-3 nenasycená mastná kyselina, kterou si naše tělo nedokáže samo vyrobit v dostatečném množství. DHA je pro lidský organismus nepostradatelná. Matka poskytuje DHA svému dítěti prostřednictvím placenty a mateřského mléka. Její spotřeba v 13. týdnu těhotenství stoupá. DHA přijímaná matkou přispívá k přirozenému vývoji mozku a očí nenarozeného a kojeného dítěte až do 12 měsíců věku. Příznivého účinku se dosáhne při příjmu 200 mg DHA denně nad doporučený denní příjem 250g omega-3 (DHA a EPA).
Údaje o firmě
Více informací a zajímavostí najdete na www.femibion.cz

Příbalový léták