Femibion 1 s vitamínem D3—30 tablet

Doplněk stravy s obsahem kyseliny listové, Metafolinu®, vitaminů a jódu je určen dospělým ženám plánujícím těhotenství a těhotným ženám až do konce 12. týdne těhotenství.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3278752 | Zbozi: 18113275

Popis produktu

Doplněk stravy s obsahem kyseliny listové, Metafolinu©, vitaminů a jódu je určen dospělým ženám plánujícím těhotenství a těhotným ženám až do konce 12. týdne těhotenství.

Užití

Těhotné ženy mají s ohledem na zajištění potřeb svého nenarozeného dítěte zvýšenou potřebu kvalitní výživy.
Femibion 1 poskytuje pečlivě vybrané složky potravy, zejména velmi důležité foláty (kyselinu listovou a Metafolin©).
Podle oficiálních doporučení byste měla dbát na zvýšený příjem kyseliny listové před a v průběhu těhotenství. Doplňkový příjem kyseliny listové zvyšuje u těhotných žen hladinu folátu v těle. Nízká hladina folátu u těhotných žen je rizikovým faktorem pro vznik vad neurální trubice u vyvíjejícího se plodu.
Příznivého účinku se dosáhne při doplňkovém denním příjmu kyseliny listové 400 mcg v době nejméně od jednoho měsíce před početím a do tří měsíců po početí. Foláty však plní svoji nezastupitelnou roli i v dalším období těhotenství.
Kyselina listová je vitamin ze skupiny B. V organismu se významně podílí na dělení buněk, krvetvorbě a přispívá k růstu zárodečných tkání včetně placenty. Placenta pak zprostředkovává přenos živin k nenarozenému dítěti.
Metafolin© (L-methylfolát vápenatý) Kyselina listová se v těle přeměňuje (metabolizuje) na biologicky aktivní formy, tzv. foláty.
Avšak organismus téměř 50% žen nedokáže z genetických příčin přeměnit dostatečné množství kyseliny listové na tyto aktivní formy. Důvodem je porucha enzymu MTHFR.
Společnost Merck, zabývající se výzkumem folátu více než 50 let, vyvinula Metafolin© - biologicky aktivní formu folátu, která může být v těle využita přímo. Metafolin© je forma folátu, která se přirozeně vyskytuje v lidském těle. Obchází tuto poruchu a v těle se využije lépe než podaná kyselina listová. Společně s kyselinou listovou tak mají pozitivní vliv na průběh těhotenství a na správný vývoj nenarozeného dítěte.

Dávkování

Doporučené dávkování: Užívejte 1 tabletu denně společně s hlavním jídlem nebo po jídle a zapíjejte dostatečným množstvím tekutin.
Nepřekračujte doporučené dávkování.
Přípravek není náhradou pestré a vyvážené stravy a zdravého životního stylu.
Údaje o firmě
Více informací a zajímavostí najdete na www.femibion.cz

Příbalový léták