Euphorbium compositum Heel—nosní sprej 20 ml

Humánní léčivý přípravek

Homeopatický léčivý přípravek užívaný tradičně v homeopatii k léčbě rýmy infekčního nebo alergického původu (např. senná rýma) a k léčbě akutní či chronické sinusitidy (zánět vedlejších dutin nosních). Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
186 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 9003568000087 | Zbozi: 18100712

Popis produktu

Homeopatický léčivý přípravek užívaný tradičně v homeopatii k léčbě rýmy infekčního nebo alergického původu (např. senná rýma) a k léčbě akutní či chronické sinusitidy (zánět vedlejších dutin nosních). Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Euphorbium
Pulsatilla pratensis
Luffa operculata

Užití

Homeopatický léčivý přípravek užívaný tradičně v homeopatii k léčbě rýmy infekčního nebo alergického původu (např. senná rýma) a k léčbě akutní či chronické sinusitidy (zánět vedlejších dutin nosních).
Rýma infekčního nebo alergického původu.
Akutní i chronická sinusitida.
K vstřikování do nosních otvorů.

Dávkování

Dospělí: - Běžné dávkování: 3-5x denně 1-2 vstřiky do každého nosního otvoru. - Akutní nebo počáteční dávkování: První den každou 1/2 hodinu až 1hodinu 1-2 vstřiky do každého nosního otvoru. Maximálně však 8x denně. Další den přejít na běžné dávkování.
Děti 2-5 let: - Běžné dávkování: 3-4x denně 1 vstřik do každého nosního otvoru. - Akutní nebo počáteční dávkování: První den každou 1/2 hodinu až 1 hodinu 1 vstřik do každého nosního otvoru. Maximálně však 5x denně. Další den přejít na běžné dávkování.
Děti 6-11 let: - Běžné dávkování: 3-5x denně 1 vstřik do každého nosního otvoru. - Akutní nebo počáteční dávkování: První den každou 1/2 až 1 hodinu 1 vstřik do každého nosního otvoru. Maximálně však 8x denně. Další den přejít na běžné dávkování.

Příznaky

Rýma infekčního původu se projevuje zduřením nosní sliznice, které omezuje průchodnost nosu, a výtokem, který je zpočátku vodnatý, poté hlenovitý, hlenohnisavý až hnisavý.
Alergická rýma je rýma vyvolaná alergenem. Alergická reakce sliznice nosu se projevuje zpočátku vodnatým výtokem. Může se však též projevit nosní neprůchodností.
Akutní sinusitida postihuje vedlejší dutiny nosní. Nejvýraznějším příznakem je bolest hlavy, která může být i jednostranná. Přítomen bývá patologický výtok z nosu odpovídající infekci, obvykle alespoň částečně hnisavý.
Chronická sinusitida se projevuje zejména trvalým výtokem z nosu, obvykle hnisavého charakteru.
Průchodnost dýchacích cest bývá snížena.

Kontraindikace

Přípravek Euphorbium compositum Heel neužívejte v případě, že jste alergický(á) na léčivou látku/léčivé látky nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku.
Přípravek Euphorbium compositum Heel obsahuje benzalkonium-chlorid, který může způsobit podráždění nebo otok nosní sliznice, zvláště pokud je používán dlouhodobě.

Vedlejší příznaky

Trpite-li průduškovým astmatem, poraďte se o užívání přípravku s lékařem, neboť u astmatiků může přípravek vyvolat zúžení průdušek.

Složení

100 g roztoku obsahuje: (= 105 ml)
Euphorbium D6 1,0 g, Pulsatilla pratensis D3 10,0 g, Luffa operculata D3 10,0 g, Calcii sulfidum D8 1,0 g.
Seznam pomocných látek: chlorid sodný, dihydrát dihydrogenfosforečnanu sodného, dihydrát hydrogenfosforečnanu sodného, čištěná voda, ethanol, monohydrát laktozy.
Konzervační látka: benzalkonium-chlorid.

Příbalový léták