Elmex Erosion Protection ústní voda—400 ml

Elmex Erosion ústní voda chrání před ztrátou zubní skloviny, posiluje zubní sklovinu, zvyšuje odolnost zubní skloviny před působením erozivních kyselin, aminfluorid navíc chrání před zubním kazem. Bez alkoholu a přidaných barviv.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 7610108046539 | Zbozi: 18104854

Popis produktu

Elmex Erosion ústní voda chrání před ztrátou zubní skloviny, posiluje zubní sklovinu, zvyšuje odolnost zubní skloviny před působením erozivních kyselin, aminfluorid navíc chrání před zubním kazem. Bez alkoholu a přidaných barviv.

Účinné látky

Aminfluorid Olaflur
Chlorid cínatý

Užití

Ústní voda elmex Erosion obsahuje unikátní kombinaci aktivních složek chloridu cínatého a aminfluoridu, která vytváří na povrchu zubů vrstvu bohatou na cín, vede k inkorporaci iontů cínu do oslabené a změklé zubní skloviny, účinně zabraňuje rozpouštění zubní skloviny, zvyšuje odolnost vůči erozivnímu působení kyselin. Bez alkoholu a přidaných barviv. Klinicky ověřeno.
Pro dospělé osoby a děti starší 12 let. Doplňková péče ke každodennímu čištění zubů.

Dávkování

Použití: 1x denně si po dobu 30 vteřin vyplachujte ústa 10 ml (= plný uzávěr) neředěné ústní. Nepolykejte, ani nevyplachujte vodou.

Příznaky

Nejsou známy.

Prevence

Kontraindikace

Nejsou známy.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Eroze zubů je nevratný proces. Postižen je každý třetí pacient - a počty pacientů rostou.
Příčinou eroze je kyselý útok na zubní sklovinu, jehož původcem na rozdíl od zubního kazu nejsou bakterie v ústech, ale zdrojem jsou potraviny, nápoje a kyseliny žaludku.
Utoky kyselin přímo vedou k úbytku hmoty na povrchu zubu. Pacient většinou probíhající proces eroze nezaznamená, v závažných případech může eroze postihnout i dentin.

Poznámka

Vyvinuto švýcarskými specialisty.

Složení

chlorid cínatý (800 ppm cínu), aminfluorid a fluorid sodný (500 ppm fluoridu).
Údaje o firmě
Historie společnosti sahá až do roku 1638 — založení lékárny Goldene Apotheke Basel — odsud název GABA. Společnost GABA má vedoucí postavení ve Švýcarsku, Německu a
Rakousku. Účinky přípravků GABA jsou ověřeny ve více než 500 nezávislých studich po celém světě. Společnost GABA vyvinula jedinečnou složku aminfluoridů — účinější způsob prevence zubního kazu (jedinečný mechanismus působení aminfluoridů — fluoridový iont je navázán k aminu organické mastné kyseliny s dlouhým řetězcem, což se projevuje ve vysoké povrchové aktivitě. Aminfluoridy se tak rychle rozptýlí v ústní dutině a jejich vynikající přilnavost zajišťuje pokrytí povrchu zubů homogenní molekulární vrstvou). Společnost GABA rovněž vyvinula inovativní prvky v oblasti mechanické kontroly plaku: - konický tvar vláken (průměr vláken se zužuje z 0,18 mm u základny až o 0,05 mm u špičky — vlákna uzpůsobeny pro podrážděné dásně) - inovativní trojúhelníkový profil u mezizubních kartáčků — profil kartáčků odpovídá tvaru mezizubních prostor.

Příbalový léták