Bylinná ústní voda Dr. Landy—250 ml

Ústní voda Dr. Landy je čistě přírodní dvousložkový produkt, složený z výtažků bylin a propolisu bez jakýchkoli chemických nebo konzervačních látek a s výraznými účinky proti zánětu dásní a parodontóze.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8594057520014 | Zbozi: 18104091

Popis produktu

Ústní voda Dr. Landy je čistě přírodní dvousložkový produkt, složený z výtažků bylin a propolisu bez jakýchkoli chemických nebo konzervačních látek a s výraznými účinky proti zánětu dásní a parodontóze.

Účinné látky

Propolis

Užití

Ústní voda se používá k hygieně dutiny ústní u osob se zvýšenou citlivostí dásní a se sklonem ke krvácivosti dásní. Omezuje nežádoucí bakteriální osídlení dutiny ústní, které bývá příčinou zánětu a krvácení dásní a zápachu z úst. Omezuje příznaky parodontózy včetně hybnosti zubů.

Dávkování

Ústní voda Dr. Landy (složka | a složka II) je koncentrovaný roztok, který doporučujeme ředit vodou, nejlépe v poměru 1:1. V případě potřeby je však možné zvolit poměr ředění podle individuální snášenlivosti pacienta nebo použít ústní vodu neředěnou. Výplach ústní dutiny se provádí nejprve ústní vodou | a následně ústní vodou II. Doporučujeme intenzivně proplachovat po dobu 1-3 minut ústní vodou o objemu 10-15 ml. Nepolykat.

Příznaky

Zánět dásní, krvácení dásní, zápach z úst.

Prevence

Používat preventivně po každém jídle.

Kontraindikace

Nejsou známy.

Vedlejší příznaky

Pro vyšší obsah alkoholu není vhodné ústní vodu používat u řidičů a dětí.

Fakta

Zánět dásní (gingivitida) je nejběžnějším onemocněním dásní a přilehlých tkání. Trpí jím až 90 % dospělé populace. Způsobuje jej zejména nedostatečná ústní hygiena. Neléčený úbytku kosti kotvící zuby a následně vede k jejich ztrátě. Zánět dásní způsobují bakterie, které se hromadí v ústech a vytvářejí tzv. zubní plak, tenkou vrstvu, která přilne na povrch zubů. Není-li plak pravidelně odstraňován, postupně ztvrdne a změní se v zubní kámen. Ten pak dráždí dáseň a poskytuje větší prostor pro růst bakteriální infekce. U neléčeného pacienta však zubní kámen postupně roste a dráždí okolní dáseň, která reaguje ústupem. Počáteční zánět dásní tak vyústí v parodontózu, kdy společně s dásní ustupuje i kostěné lůžko zubů, které se působením bakterií postupně rozkládá a následně dochází i k uvolňování a ztrátě zubů.
Použijte Landovu aplikační metodu:
Maximální efekt účinných látek na postižené dásně zaručuje speciální aplikační metoda
Dr. Landy, která spočívá v dokonalém promasírování a ošetření nemocných dásní. Je vhodná především v těžších případech onemocnění dásní. Postupujte tímto způsobem:
Připravte si ústní vodu a profesionální zubní kartáček.
Nejprve proveďte dokonalé vyčištění zubů kvalitním zubním a mezizubním kartáčkem.
Dodržujte správnou techniku čištění.
Potom namočte kartáček do neředěné ústní vody | (složky I) a jemně masírujte postižené dásně. Postup opakujte. Po namasírování dásní důkladně propláchněte ústa složkou I. Poměr ředění ústní vody pro výplach zvolte podle individuální snášenlivosti.
Potom namočte kartáček do neředěné ústní vody II (složky II) a postupujte stejným způsobem jako u složky I. Nakonec ústa důkladně propláchněte ústní vodou II. Poměr ředění ústní vody pro výplach zvolte podle individuální snášenlivosti.
Po dobu 30 minut po aplikaci nejezte ani nepijte.

Poznámka

Ústní voda potencuje (zesiluje) účinek širokospektrých ATB (např. Rovamycin, Dalacin).
Spolupůsobením zvyšují účinky. Například lze používat ústní vodu s Rovamycinem 3
M.I.U. V každém případě se před začátkem užívání antibiotik poraďte se svým lékařem (antibiotika jsou pouze na předpis).
V průběhu používání ústní vody se může na přechodnou dobu objevit lehké zbarvení zubů způsobené obsahem přírodních pigmentů, které přirozeně vymizí důkladným mechanickým čištěním zubů některou zubní pastou s bělícími účinky. Doporučujeme zvýšenou pozornost při alergii na propolis nebo kteroukoli jinou složku.

Složení

INCREDIENTS(INCI): Agua, Alcohol Denat., Propolis, Polygonum Bistorta, Centraria
Islandica, Calendula Officinalůis, Arctium Lappa, Taraxacum Officinale, Hamamelis
Virginiana, Viola Tricolor, Aesculus Hippocastanum, Helichrisum Arenariun, Thymus
Vulgaris, Eguisetum Arvense, Agrimonia Eupatoria, Malva Alcea, Malva Sylvestris, Malva
Mauritiana.
Údaje o firmě
MUDr. Jiří Landa se narodil v roce 1955 v Klatovech. Je absolventem Fakulty všeobecného lékařství Univerzity Karlovy v Praze. Od roku 1997, kdy ukončil lékařskou praxi, se naplno věnuje studiu fytoterapie, výzkumu a výrobě bylinných preparátů.
Studiem bylin a jejich účinků se MUDr. Landa zabývá od osmdesátých let. Před dvaceti lety začal pracovat na svých vlastních výzkumech bylinných preparátů s cílem je využít při léčbě zánětu dásní. V roce 1993 vynalezl vlastní technologii získávání účinných látek z bylin a dokončil přípravu unikátní kombinace látek s účinky proti zánětu dásní a parodontóze. V letech 1993-2003 zkoumal a upravoval svoji metodu léčby na vybraném vzorku pacientů. Po úspěšném vyhodnocení výsledků náročné testovací fáze se rozhodl
MUDr. Landa vybudovat malý specializovaný tým spolupracovníků, který by pracoval na komerčním uvedení preparátu na trh. Tým Dr. Landy pak uvedl novou bylinnou ústní vodu oficiálně na trh v roce 2004. Ústní voda Dr. Landy se postupně začala dostávat do podvědomí pacientů a stomatologů. Do roku 2008 jsme prodej a distribuci ústní vody Dr.
Landy omezili pouze na vybranou síť stomatologických ordinací a obchodních partnerů. V roce 2008 se nám podařilo rozšířit výrobní kapacity provozů a jsme tak schopni uspokojit stále narůstající poptávku. Zároveň pokračujeme ve výzkumech a vývoji dalších účinných bylinných preparátů. V prvé řadě se jedná o rozšíření produktového portfolia v oblasti dentální hygieny. V druhé řadě pak o bylinné extrakce na chronické záněty močových cest a záněty střev. V současné době máme za sebou již několik tisíc spokojených klientů, kteří se s pomocí bylinných preparátů Dr. Landy dokázali úspěšně zbavit svých obtíží.

Příbalový léták