Dr.Bojda Magnesium Biokomplex + B6—80 tabelt

Špičkový přípravek obsahující několik forem hořčíku a vit. B6. Je nezbytný pro správnou funkci nervového systému, psychiky a svalů, pro stavbu kostí, zubů a chrupavek. Nedostatek může být příčinou migrén, osteoporózy, křečí a jiných potíží.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
není skladem

PDK: 3229763 | Zbozi: 18117757

Popis produktu

Spičkový přípravek obsahující několik forem hořčíku a vit. B6. Je nezbytný pro správnou funkci nervového systému, psychiky a svalů, pro stavbu kostí, zubů a chrupavek.
Nedostatek může být příčinou migrén, osteoporózy, křečí a jiných potíží.

Účinné látky

citrát hořečnatý marine magnesium bisglycinát hořečnatý, vit. B6

Užití

Pro lidský organismus je nezastupitelný - má kladný vliv na celou řadu biologických pochodů, účastní se několika stovek metabolických reakcí, je nepostradatelný - - pro metabolismus vápníku a draslíku a podílí se na syntéze řady proteinů i DNA.
Dostatečný příjem hořčíku podporuje srdeční činnost, trávení a motilitu střev. Hořčík je nezbytnou součástí stravy diabetiků, kardiaků a seniorů.
Užívat 1- 3 tablety denně, děti od 3 let 1/2 - 1 tableta denně

Dávkování

1- 3 tablety denně, pro děti od 3 let 1/2 - 1 tableta denně.

Příznaky

  • Poruchy nervové činnosti (zvýšená dráždivost, křeče, migréna, Alzhaimer)
  • nepravidelná srdeční činnost (mrtvice, hypertenze, tachykardie)
  • zvýšené riziko předčasného porodu nebo potratu
  • lámání nehtů
  • kazivost zubů
  • metabolické poruchy tuků, bílkovin a cukrů
  • metabolismus sodíku, draslíku, vápníku a fosfátů.

Prevence

Hypomagnézemie.

Kontraindikace

Přípravek je obvykle dobře snášen.

Vedlejší příznaky

Při překročení doporučených denních dávek může být pozorována svalová ochablost, výrazný pocit únavy, ospalost, zvýšené pocení, poruchy srdečního rytmu popř. výskyt řidší stolice. Při poruchách ledvinných funkcí může nastat nadměrné hromadění hořčíku v organismu často s projevy dýchacích poruch. Podávání přípravku ve vyšších dávkách ve třetím trimestru těhotenství může vyvolat ochablost svalů novorozence.

Fakta

Přípravek obsahuje 30% DDD hořčíku v jedné tabletě, což je optimální množství pro pokrytí běžného deficitu magnézia u většiny pacientů. Pro zvýšení vstřebatelnosti magnézia je přípravek doplněn o vit. B6 v množství 70% DDD/tbl.

Poznámka

Vstřebávání hořčíku ze stravy probíhá nejvíce v tenkém střevě, méně pak v žaludku a tlustém střevě, a je kladně ovlivňováno dostatečným množstvím vitamínu B6, D a selenu v organismu. Naopak zinek a zejména alkohol resorpci hořčíku výrazně zpomalují. Při podání hořčíku, bude současný nadbytek vápníku ve stravě zhoršovat vstřebatelnost hořčíku a jeho prostup přes střevní stěnu do krve, protože tyto dva prvky spolu soutěží o přestupové místo ve střevní sliznici. Vstřebávání hořčíku negativně ovlivňují také některé běžné potraviny, např. cukr, bílá mouka, tuky, uzeniny nebo mléčné výrobky. Učinnost vstřebávání ze stravy činí u zdravého člověka 40 — 50%. Přibližně 70% přebytečného magnesia je z těla vyloučeno stolicí, zbytek močí, při intenzivním pocení se část vylučuje také potem.

Složení

Přípravek obsahuje 3 formy hořčíku a vitamín B6: 1. Citrát hořečnatý - jedná se o organickou formu s vysokou vstřebatelností. 2. Marine magnesium - je výborná iontová forma pocházející ze sedimentů mořských řas, kromě hořčíku obsahuje řadu mikroprvků přirozeně se vyskytujících v mořské vodě. 3. Bisglycinát hořečnatý - představuje chelátovou bioformu, která má výbornou vstřebatelnost cca 4 x větší než laktáty hořčíku. 4. Vitamín B6 5. Mikrokrystalická celulóza - plnivo 6. Magnesium stearát - protispékavá látka.

Příbalový léták