Cosmos chladivý/hřejivý gelový polštářek dospělí —12 x 29 cm

Zdravotnický prostředek

Chladivý/hřejivý gelový polštářek na otoky, bolestivá místa. Opakovaně použitelný s textilním návlekem.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2940121 | Zbozi: 18106195

Popis produktu

Chladivý/hřejivý gelový polštářek na otoky, bolestivá místa. Opakovaně použitelný s textilním návlekem.

Užití

Gelový polštářek můžete použít buď jako studený nebo teplý obklad. K opakovanému použití při bolestech hlavy, zubů, koubů. Při sportu a jiných aktivitách se polštářky používají pro akutní ošetření pohmožděnin, výronu, vymknutí, jako prevence při intenzivním zatěžování svalů, šlach a kloubů. Při rekonvalescenci, rehabilitaci.

Dávkování

Dle potřeby. Učinky obkladu závisí na použité teplotě, době aplikace a počtu opakování.
Doba přiložení studených obkladů by měla být delší než 30 minut, prodleva mezi opakováním by měla trvat stejnou dobu. Obecně platí, že čím menší plochu ušetřujeme, tím kratší dobu obklad přikládáme (zápěstí, kotník 5 - 10 minut, kolena, lokte 10 - 20 minut, páteř, záda 20 - 30 minut).

Fakta

Studené či teplé obklady v místě přiložení především zužují či rozšířují cévy a tím omezují či zvyšují přísun krve k postiženým místům. Velmi účinně tak tlumí bolesti, brzdí otoky a záněty, zlepšují prokrvení, uvolňují svalové křeče a ztuhlost svalů, šlach a kloubů. Při bolesti zad či za krkem se jedná nejčastěji o svalové napětí, vyvolané silným či jednostranným zatížením často za spoluúčasti chladu a psychické zátěže. V tomto případě se osvědčují opakované horké obklady s následnou masáží.

Příbalový léták