CANESPOR 1x denně - sada na nehty—10g+sada

Humánní léčivý přípravek

Canespor sada na nehty je lokální antimykotikum se širokým spektrem účinku k místní léčbě kožních infekcí vyvolaných kvasinkami, plísněmi a jinými houbami. Dobře proniká do kožních vrstev, usmrcuje původce nákazy, brání jejich růstu. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8590322000649 | Zbozi: 18104063

Popis produktu

Canespor sada na nehty je lokální antimykotikum se širokým spektrem účinku k místní léčbě kožních infekcí vyvolaných kvasinkami, plísněmi a jinými | houbami. Dobře proniká do kožních vrstev, usmrcuje původce nákazy, brání jejich růstu. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Bifonazolum
Urea

Užití

Plísňové onemocnění nehtů na rukou i na nohou, bezbolestné odstranění nehtů.
Probíhající onemocnění se pozná podle změny tvaru, barvy a struktury nehtu. Nehet zesílí, ztratí lesk a zkroutí se, infekce se může rozšířit i na okolní nehty.
Léčivá látka přípravku bifonazol je lokální antimykotikum se širokým spektrem účinku k místní léčbě kožních infekcí vyvolaných kvasinkami, plísněmi a jinými houbami.
Bifonazol dobře proniká do kožních vrstev postižených infekcí a usmrcuje tam původce nákazy nebo brání jejich růstu. Močovina (urea) v sadě na nehty změkčuje postižený nehet, což umožňuje jeho bezbolestné odstranění (vztahuje se pouze k uvedené indikaci) a lepší průnik bifonazolu do postiženého místa.
Přípravek mohou používat dospělí a děti od 3 let.

Dávkování

Pokud lékař neurčí jinak, nanáší se 1x denně na infekcí postižený nehet, v množství postačujícím na pokrytí celého nehtu tenkou vrstvou přípravku.

Kontraindikace

Přecitlivělost na bifonazol nebo na pomocné látky obsažené v přípravku.
Účinky přípravku Canespor 1x denně a účinky jiných současně užívaných léků se mohou navzájem ovlivňovat.
Prosím, informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte nebo jste užíval(a) v nedávné době, a to i o lécích, které jsou dostupné bez lékařského předpisu

Vedlejší příznaky

Mohou se objevit místní reakce okrajů nehtů nebo nehtového lůžka (např. podráždění, zarudnutí, loupání). Ojediněle byla zjištěn i zánět kůže (kontaktní dermatitida).
Velmi vzácně se může vyskytnout alergická reakce na náplast nebo kontaktní alergie vyvolaná lanolinem. Tyto nežádoucí účinky mají přechodný charakter a zmizí po přerušení léčby.
Při případném výskytu nežádoucích účinků anebo jiných neobvyklých reakcí se o dalším používání přípravku poraďte s lékařem.

Složení

100 g masti obsahuje bifonazolum 1g, urea 40g.
Pomocné látky: Tuk z ovčí vlny, bílá vazelína, bílý vosk.

Příbalový léták