C vitamín 60 mg Ferda mix—35 g

Kombinace vitaminu C a biologicky aktivních látek ve čtyřech příchutích.POMERANČ plus antioxidační komplex, MALINA plus aktivní mikroflóra, HRUŠKA plus kostitvorné minerály, VIŠEŇ plus flavonoidy.

Cena vč. DPH
79 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 8595226400564 | Zbozi: 18103712

Popis produktu

Kombinace vitaminu C a biologicky aktivních látek ve čtyřech příchutích. POMERANČ plus antioxidační komplex, MALINA plus aktivní mikroflóra, HRUŠKA plus kostitvorné minerály, VIŠEŇ plus flavonoidy.

Dávkování

Podle chuti, obvykle 4 tablety denně. Tablety nechte v ústech volně rozplynout.
Nepřekračujte doporučenou denní dávku.

Příznaky

FERDA MIX Kombinace vitaminu C a biologicky aktivních látek ve čtyřech příchutích je směs čtyř druhů tablet. Základ tvoří vždy vitamin C v množství 60 mg, tedy 100% doporučené denní dávky. Každá z příchutí je obohacena o specifické, zdraví prospěšné a společeně působící biologicky aktivní látky. Skladba tablet jednotlivých příchutí odpovídá požadavkům na výživu dětí a je nezbytná pro jejich zdravý vývoj.
POMERANC plus antioxidační komplex s vitaminem C, E a Selenem chrání organismus před poškozením volnými radiály. Volné radikály jsou reaktivní látky, které přijímáme z vnějšího prostředí, ale také vznikají během metabolismu v organismu. Tyto látky poškozují buněčné membrány a tím závažně poškozují zdraví nejen dospělých, ale zejména dětí. Antioxidační vlastnosti vitaminu C, vitaminu E a stopového prvku selenu mají vliv na ochranu buněk, významně snižují riziko vzniku nádorových onemocnění.
MALINA plus aktivní mikroflóra s vitaminem C, inulinem a laktrogenními kulturami
Lactobacillus acidophilus a Bifidobacterium bifidum posiluje imunitní systém organismu, zlepšuje činnost střeva, Inulin (extrakt z kořene čekanky) slouží jako potrava pro přátelské bakterie ve střevech, podporuje jejich růst a dělení a tím nepřímo brání nežádoucímu pomnožení ostatních patogenních bakterií, chrání střevo před vznikem zánětů a nádorových postižení. Probiotika podporují činnosti obranného systému a tak nepřímo chrání organismus před infekčními chorobami.
HRUSKA plus kostitvorné minerály s vitaminem C, glukonátem hořečnatým a glukonátem vápenatým podporuje kostitvorbu v období růstu a a dospívání, t.j. v období zvýšené potřeby organismu na energii a látky, potřebné k procesu tvorby nových tkání. Vitamin C má nezastupitelný význam při syntéze kolagenu v pojivové tkáni a při přeměně některých aminokyselin. Tato vlastnost je ve výrobku podpořena přídavkem vápníku a hořčíku.
Vápník podporuje vstřebávání železa, je nezbytný ke stavbě kostí a zubů, podporuje funkci nervové soustavy. V případě jeho dlouhodobého nedostatku se vápník uvolňuje z kostí, což vede ke kalcifikaci kostí. Nedostatek vápníku způsobuje osteoporózu kostí stejně jako kazivost zubů. Vápník společně s fosforem naopak zajišťuje optimální mineralizaci kostí a tím i jejich pevnost. V období růstu je nezbytný, protože pomáhá k jejich vývoji, růstu a pevnosti. Hořčík se v našem těle vyskytuje hlavně v kostech, kde spolu s vápníkem a fosforem tvoří základ kostní hmoty. Je to právě hořčík, který pomáhá udržovat tvrdou zubní sklovinu a odolnost zubů proti kazivosti. Pro správné působení těchto minerálních látek v našem organiszmu je zejména důležitý jejich vzájemný poměr - dva díly vápníku ku jednomu dílu hořčíku.
VIŠEŇ plus flavonoidy s vitaminem C, extraktem zeleného čaje, vinnými flavonoidy a ginkgo bilobou, kde ginkgo biloba zlepšuje prokrvení mozku a ostatních tkání těla, napomáhá při zlepšování paměti, schopnosti soustředění, eliminuje faktor tzv. studených nohou. Extrakt ze zeleného čaje chrání před vznikem nádorových onemocnění, snižuje nebezpečí aterosklerotického postižení tepen, třísloviny podporují tvorbu žaludečních šťáv a napomáhají tak trávení a zpracování potravy, zajišťují lepší prokrvení orgánů a stimulaci nerového systému. Díky vysokému obsahu minerálů, např. fluoru, působí dokonce i proti vzniku zubního kazu. Resveratrol (flavonoid červeného hroznového vína) má antioxidační vlastnosti, působí proti zhoubnému nádorovému bujení a podílí se na prevenci vzniku onemocnění srdce a cév.

Fakta

Výrobek neobsahuje konzervační látky ani syntetická barviva.

Poznámka

Upozornění:
Výrobek není určen jako náhrada pestré stravy.
Výrobek není určen pro děti do 3 let.
Ukládat mimo dosah dětí!
Nadměrná konzumace může vyvolat laxativní účinky.
Uchovávejte v suchu při teplotě do 25 OC.

Složení

P10, sukralóza, acesulfam K), mikrokrystalická celulóza (plnidlo), syrovátka, stearan hořečnatý (leštící látka), oxid křemičitý, betalainová červeň a beta-karoten (barviva), aroma, hydrolyzovaný kolagen, selenové kvasnice, sérové bílkoviny, Ginkgo biloba a zelený čaj (extrakty), vitamin E (

Příbalový léták