Aescin Teva 20mg—90 tablet

Humánní léčivý přípravek

Escin alfa působí proti otokům a zánětům. Normalizuje propustnost stěn vlásečnic, omezuje vznik pooperačních otoků, urychluje vstřebávání poúrazových podlitin a zmenšuje pravděpodobnost jejich vzniku po operacích a usnadňuje vyprazdňování křečových žil. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
235 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 2910173 | Zbozi: 18106295

Popis produktu

Escin alfa působí proti otokům a zánětům. Normalizuje propustnost stěn vlásečnic, omezuje vznik pooperačních otoků, urychluje vstřebávání poúrazových podlitin a zmenšuje pravděpodobnost jejich vzniku po operacích a usnadňuje vyprazdňování křečových žil. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

escinum alfa

Užití

Přípravek se užívá k léčení místních otoků a zánětů, především poúrazových a pooperačních, k léčbě a předcházení vzniku rozsáhlých pooperačních podlitin, k léčbě žilních onemocnění dolních končetin a zánětů šlachových pochev. Také se užívá k léčení bolestivých syndromů páteře s projevy útisku míšních nervových kořenů (poruchy „plotének“, ústřel, ischias, bolestivé napětí v šíji ).
Přípravek mohou užívat děti od 3 let věku i dospělí.

Dávkování

Neurčí-li lékař jinak, obvykle užívají dospělí zpočátku 3krát denně 2 enterosolventní tablety, při udržovací léčbě většinou postačí užívat 1 potahovaná tableta 3krát denně.
Dětem od 3 let se podává 2-3krát denně 1 enterosolventní tableta.
Tablety se užívají po jídle a zapíjejí se sklenicí vody.

Kontraindikace

Přípravek nesmí být užíván při přecitlivělosti na některou z jeho složek, při těžších poruchách funkce ledvin, nemocnými s otoky, které vznikly v důsledku onemocnění srdce, ledvin nebo jater a dále v prvních třech měsících těhotenství.
Od čtvrtého měsíce těhotenství a v období kojení může být přípravek užíván jen ze zvlášť závažných důvodů a na výslovné doporučení lékaře.

Složení

Léčivá látka: Escinum alfa 20 mg v jedné enterosolventní tabletě.
Pomocné látky: © monohydrát laktózy, © bramborový © škrob, © povidon, © mastek, magnesium-stearát, polysorbát 80, disperse methakrylátového kopolymeru L 30%, sodná sůl karmelosy, oxid titaničitý (E 171), hlinitý lak oranžové žluti (E 110).

Příbalový léták