Zubní nit Elmex s voskem —50 m

Zubní nit elmex s voskem, s jemnou příjemně svěží mátovou chutí, poskytuje optimální ochranu proti zubnímu kazu, 50m.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
není skladem

PDK: 7610108043224 | Zbozi: 18102877

Popis produktu

Zubní nit elmex s voskem, s jemnou příjemně svěží mátovou chutí, poskytuje optimální ochranu proti zubnímu kazu, 50m.

Účinné látky

Aminfluorid

Užití

Štětiny zubních kartáčků nedosáhnou do mezizubních prostorů. K tomu potřebujete jiné speciální pomůcky. Zubní nit je jednou z nich, pomáhá odstraňovat plak.

Dávkování

Zubní nit se používá jednou denně večer po vyčištění zubů zubním kartáčkem, aby se odstranil mezi zuby vytvořený zubní plak.

Příznaky

Odstraňování plaku z mezizubních prostor.

Prevence

Ochrana proti vzniku zubního kazu.

Kontraindikace

Nejsou známy.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Společnost GABA International se specializuje na přípravky dentální hygieny značek elmex© a meridol©. V sortimentu společnosti jsou zubní pasty, zubní kartáčky, ústní vody, interdentální výrobky a přípravky určené k intenzívní preventivní péči.
LIFTEC CZ spol. s r.o. je výhradním distributorem společnosti GABA International v
České republice.

Poznámka

Zánět dásní(odborně © chronická gingivitida a parodontitida) je mezi hlavními onemocněními, které jsou způsobeny zubním plakem. Zánět dásní je infekce vyvolaná škodlivými bakteriemi zubního plaku — měkkého povlaku, který ulpívá na zubech a dásních. Bakterie uvolňují jedovaté látky, které dráždí dásně, činí je krvácivými, zduřelými, zarudlými a citlivými. Zánět může být v okolí jednoho nebo více zubů či celém chrupu. Při zánětu dásní ještě nedochází k narušení závěsného aparátu zubu, který drží zub v kostním lůžku. Je to stav, který lze úspěšně a bez následků vyléčit. Probíhá-li však neléčený zánět dásní příliš dlouho, často přechází v obávanou parodontitidu. Kdo trpí neléčeným chronickým zánětem dásní, dochází k tomu, že bakterie zubního plaku v souladu s pravidlem, že kapka nehloubí kámen silou, ale vytrvalostí, způsobí spolu s dalšími vlivy (zubní kámen, kouření, stres apod. ) hlubší poškození. Porušuje se pak spojení zubu s kostním lůžkem a kost sama. Velmi důležité je zjistit přítomnost zánětu dásní a včas jej zastavit, nejlépe ještě před tím, než zánět postihne kostěné zubní lůžko a závěsný aparát zubu.
Základním léčebným opatřením, které má za cíl zastavit proces destrukce závěsného aparátu zubu, je dokonalé odstraňování zubního plaku a to všemi dostupnými prostředky.
Dále je důležité odstranit všechny zevní škodlivé faktory a již vzniklé parodontální choboty.Nemocný by měl být proto informován o metodách zubní hygieny a jejím zásadním významu. Pro nemocného s chronickým plakem způsobeným zánětem dásní a parodontitidou se totiž péče o dokonalou ústní hygienu skutečně stává léčebnou metodou. Proto ji musí provádět o mnoho pečlivěji a intenzivněji než lidé se zdravým parodontem. V první řadě je nezbytné si pečlivě čistit zuby správnou technikou a vhodně zvoleným zubním kartáčkem, a to nejméně 2x denně vždy po dobu minimálně dvou minut. Kartáček by měl mít krátkou pracovní část se štětinami střední tvrdostí. O správné technice čištění by měl být pacient instruován zubním lékařem nebo dentální hygienistkou. Při intenzivním používání ztrácí kartáček brzy účinnost, a proto je nezbytné jej po 2-3 měsících vyměnit za nový. Pozornost je nutno věnovat také mezizubním prostorům a používání speciálních mezizubních kartáčků a zubních nití.
Jak správně používat zubní nit:
Odtrhněte cca 30 cm vlákna a 3x obtočte okolo svého levého prostředníku, stejně tak 6x okolo pravého prostředníku. Vlákno napněte mezi palec a ukazovák tak, aby vznikla 2cm vzdálenost. Pro čištění horních zubů vpravo použijte pravý palec. Opatmě zaveďte nit mezi zuby (jakobyste s nití řezali) pohyby vpřed a vzad. Při zavádění vlákna postupujte jemně a pomalu, abyste neporanili okraj dásně. Vláknem pohybujte směrem od dásně ke konci zubu a zpět. Opakujte asi 5x a potom napněte mezi prsty další nepoužitou část vlákna. Vlákno můžete jemně zavést i pod dáseň. Pro čištění horních zubů vlevo, napněte vlákno mezi levý palec a pravý ukazovák. Pro čištění dolních zubů napněte vlákno mezi ukazováky.
Údaje o firmě www.elmex.cz

Příbalový léták