Zodac 10 mg—40 tablet

Humánní léčivý přípravek

Přípravek se užívá v léčbě celoroční alergické rýmy, sezónní alergické rýmy a alergického zánětu spojivek, svědění a kopřivky. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
159 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 3870020 | Zbozi: 18133652

Popis produktu

Přípravek se užívá v léčbě celoroční alergické rýmy, sezónní alergické rýmy a alergického zánětu spojivek, svědění a kopřivky. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Cetirizini dihydrochloridum)

Užití

ZODAC je přípravek proti alergiím. ZODAC se u dospělých a u dětí od 6 let věku používá ke zmírnění nosních a očních příznaků sezónní a celoroční alergické rýmy a zmírnění příznaků chronické kopřivky nejasného původu (chronické idiopatické urtikárie).
VOLNĚ PRODEJNÝ LÉČIVÝ PŘÍPRAVEK.

Dávkování

Dospělí: 10 mg jednou denně (1 tableta).
Pediatrická populace:

Léková forma

upravit na vhodnou dávku.
Děti ve věku od 6 do 12 let: 5 mg dvakrát denně (jedna polovina tablety dvakrát denně).
Dospivající starší 12 let: 10 mg jednou denně (1 tableta).
U pacientů trpících poruchou funkce ledvin je nutné upravit dávkování individuálně s přihlédnutím k hodnotě renální clearance každého pacienta, jeho věku a tělesné hmotnosti.

Kontraindikace

Informujte, prosím, svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte nebo které jste v nedávné době užíval(a), a to i o lécích, které jsou dostupné bez lékařského předpisu.

Vedlejší příznaky

Podobně jako všechny ostatní léky může mít i přípravek ZODAC nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého.

Složení

Léčivou látkou je cetirizin-dihydrochlorid.
Údaje o firmě
Wwww.zentiva.cz

Příbalový léták