Zodac 10 mg—100 tablet

Humánní léčivý přípravek

Přípravek Zodac se u dospělých, dospívajících a u dětí do 6 let věku užívá ke zmírnění nosních a očních příznaků sezónní a celoroční alergické rýmy a příznaků dlouhodobé kopřivky nejasného původu. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
219 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 8594739055308 | Zbozi: 18148235

Popis produktu

Přípravek Zodac se u dospělých, dospívajících a u dětí do 6 let věku užívá ke zmírnění nosních a očních příznaků sezónní a celoroční alergické rýmy a příznaků dlouhodobé kopřivky nejasného původu. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Cetirizini dihydrochloridum)

Užití

Zodac je přípravek proti alergiím. U dospělých a u dětí od 6 let věku se užívá ke zmírnění nosních a očních příznaků sezónní a celoroční alergické rýmy a zmírnění příznaků chronické kopřivky nejasného původu (chronické idiopatické urtikárie).

Dávkování

Doporučená dávka je:
Dospělí a starší 12-ti let: 10 mg (1 tableta) 1x denně.
Děti 6 - 12 let: 5 mg (1/2 tablety) 2x denně.
Tabletu lze rozdělit na stejné dávky.

Kontraindikace

Neužívejte přípravek Zodac - Jestliže jste alergický(á) na cetirizin-dihydrochlorid, na hydroxyzin nebo na látky odvozené od piperazinu (blízce příbuzné léčivé látky jiných přípravků), nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku, - jestliže trpíte závažnou poruchou funkce ledvin (závažným selháním ledvin s hodnotou clearance kreatininu nižší než 10 ml/min.; jedná se např. o pacienty na dialýze).

Vedlejší příznaky

Podobně jako všechny léky může mít i tento přípravek nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého. Podrobný přehled nežádoucích účinků naleznete v příbalové informaci.

Složení

Léčivá látka: Cetirizin-dihydrochlorid. Jedna potahovaná tableta obsahuje cetirizini dihydrochloridum 10 mg.
Pomocné látky: Monohydrát laktosy, kukuřičný škrob, povidon 30, magnesium-stearát, hypromelóza 2910/5, makrogol 6000, mastek, oxid titaničitý, simetikonová emulze SE 4.

Příbalový léták