Vitar Vitamín C—100g

Dóza obsahuje 100 g vitaminu C (kyseliny askorbové) v nejčistší formě v lékopisné kvalitě.

Cena vč. DPH
107 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 8595011100082 | Zbozi: 18112506

Popis produktu

Dóza obsahuje 100 g vitaminu C (kyseliny askorbové) v nejčistší formě v lékopisné kvalitě.

Užití

Při projevech nedostatku vitaminu C (při snižující se obranyschopnosti organizmu, všeobecné únavě, krvácení z dásní).Ke zvýšení odolnosti proti infekčním onemocněním, během rekonvalescence, při výkonnostním sportu, během těhotenství a kojení, v období růstu a stáří. K úhradě zvýšené spotřeby vitaminu C u kuřáků,pro zvýšení využitelnosti železa a vápníku v organizmu z potravy.Pro ovlivnění činnosti hormonů, stejně jako činnosti jiných vitaminů a enzymů.

Dávkování

1-2x denně na špičku nože po jídle, nejlépe rozpuštěno ve sklenici vody, čaje nebo ovocné šťávy. V nárazové terapii 1/2 čajové lžičky. Dětem polovinu uvedených dávek.

Fakta

Význam vitaminu C pro lidský organizmus:
Přesto, že všechny funkce vitaminu C nejsou ještě přesně známy, bylo prokázáno, že je nezbytný pro celou řadu velmi důležitých dějů v lidském organizmu. Je nepostradatelný pro tvorbu a funkci všech orgánů a tkání, hojení ran a zlomenin. Napomáhá organizmu využít železo a vápník. Je důležitý pro imunitní systém organizmu.
Jsou klinické důkazy, že vitamin C zvyšuje odolnost proti širokému spektru virových chorob (spalničky, neštovice, virové pneumonie, herpes zoster, virová encefalitida, hepatitida). Dále je nezbytný v prevenci vytváření nitrosaminů v trávicím traktu, z nichž některé jsou silnými karcinogeny.
Vitamin C může hrát významnou roli i při léčbě aterosklerózy a infarktu myokardu. U diabetiků snižuje vitamin C hladinu krevní glukózy. U starších lidí potlačuje deprese, u astmatiků snižuje počet a velikost záchvatů a působí značné zlepšení stavu nemoci.
Má schopnost vázat těžké kovy - bylo zjištěno, že se podílí na odstraňování olova uloženého v centrálním nervovém systému. Částečný deficit vitaminu C - hypovitaminóza - se u nás ohjevuje zejména v předjaří. Projevuje se únavou, nechutenstvím, větší náchylností k onemocněním, podrážděností, stěhovavými bolestmi v lýtkách a zarudnutím, případně krvácením z dásní. Potřebu vitaminu C zvyšuje kouření, chlad, stres, operace, trauma, nádorová onemocnění a fyzická námaha. Zvýšená spotřeba vitaminu C je také v těhotenství a při kojení. Při dlouhodobém užívání acylpyrinu (např. u revmatické artritidy) se potřeba vitaminu C rovněž zvyšuje.
Hlavním zdrojem vitaminu C je zvláště zelenina (včetně brambor) a ovoce. Nejvíce vitaminu C má paprika, křen, černý rybíz, rajčata a jahody, nejméně pak cibule, okurky, mrkev, třešně, jablka, meruňky. Vzhledem k tomu, že příjem vitaminu C potravou je u nás poměrně nízký, je pro dobré zdraví žádoucí jeho příjem podstatně zvýšit. Tento deficit je možno snižovat užíváním průmyslově vyráběného vitaminu C, který má stejnou účinnost jako přírodní vitamin C.

Poznámka

Povolení a doporučení: .
Povolení Ministerstva zdravotnictví ČR č.j. HEM-359.8 - 13.4.1994.
Společnost s ručením omezeným VITAR byla založena již v roce 1990 a prakticky od začátku své existence se angažuje jako výrobce vitaminových přípravků pro humánní použití. Kvalita výrobků i péče o značku přivedly výrobky Vitaru mezi nejznámější na českém trhu.
Moderní strojní zařízení a pečlivá kontrola kvality, stejně jako schopnost vyrábět nejrůznější komprimáty i v relativně malých šaržích nám dává možnost presentovat Vitar jako výrobce komprimátů vitaminových i minerálních v OTC kvalitě, stejně jako výrobce tabletových a práškových sladidel.
Firma Vitar provádí rovněž balení těchto tabletových (i effervescentních) komprimátů do plastových tub, nejrůznějších dóz, kontejnerů, dále do plastových, skleněných či plechových obalů nejrůznějších tvarů včetně aplikace uzávěrů s pojistkami, etiketování nakulato, naplocho, jedno- nebo oboustraně. Všechny obaly je možné opatřit ochrannou smrštitelnou fólií včetně pojistné fólie na hrdlo s uzávěrem.
Jsme schopni realizovat dle požadavků zákazníka vývoj výrobku, včetně jeho optimálního složení, senzorických vlastností a designu. Důsledná kontrola jakosti je zárukou vysoké kvality našich výrobků.
Jsme připraveni realizovat Vaše požadavky a být tak Vaším spolehllivým partnerem na cestě k obchodním úspěchům.
Údaje o firmě
Wwww.vitar.cz

Příbalový léták