Vitamín C 500mg s šípky—prodloužený účinek, 90+30 tablet

Potravinový doplněk - postupně se uvolňující vitamin C - patří k nejdůležitějším antioxidantům. Díky jeho postupnému uvolňování dochází k jeho maximálnímu využití.

Cena vč. DPH
105 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 2950070 | Zbozi: 18106777

Popis produktu

antioxidantům. Díky jeho postupnému uvolňování dochází k jeho maximálnímu využití.

Účinné látky

Kys. Askorbová
Prášek ze šípků

Užití

Postupným uvolňováním dochází k jeho maximálnímu využití. Vitamin C patří k nejvýznamnějším antioxidantům. Napomáhá zabraňovat vzniku volných radikálů, které ničí buňky. Podílí se na ochraně před nemocemi z nachlazení. Pozitivně působí na zlepšení imunity organismu. Pomáhá organismus udržovat zdravý při zvýšené fyzické a psychické námaze.
Prášek z šípků napomáhá k lepšímu vstřebávání.

Dávkování

1 tableta denně po jídle. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.

Kontraindikace

Není vhodné pro děti do 3 let.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Vitamin C (kyselina askorbová) je ve vodě rozpustný. Na rozdíl od zvířat si tento vitamin neumíme sami vyrobit. Vzhledem k tomu, že se vitamin C vylučuje močí, nevzniká při předávkování obvykle otrava.
Vitamin C plní v našem těle celou řadu důležitých funkcí. Je antioxydantem, což znamená, že pomáhá zneškodnit v těle vzniklé volné kyslíkové radikály. Ty v těle vznikají účinkem kyslíku. Každou lidskou buňku napadne denně tisíce volných kyslíkových radikálů. Při nedostatečné ochraně této buňky mimo jiné také vitaminem C by došlo k jejímu zvrhnutí v rakovinové bujení.
Vitamin C také působí jako významná prevence onemocnění srdce a cév. Účastní se tvorby kolagenu, hormonů nadledvin, kamitinu a dopaminu. Účastní se také metabolismu žlučových kyselin, mědi a železa. Tento vitamin také chrání organismus před těžkými kovy. Další významnou roli hraje ve fungování imunitního systému. Zvyšuje odolnost organismu proti infekci a rovněž proti chladu.

Poznámka

Uchovávejte mimo dosah dětí. Skladujte v uzavřeném obalu na suchém místě při teplotě do 25"C.
Údaje o firmě www.bio-pharma.cz

Příbalový léták