Vigantolvit Osteo—30 tablet

Vigantolvit Osteo obsahuje vitamin D3, K2 a vápník pro specifickou péči a pomáhá udržet vaše tělo v dobré kondici. Vigantolvit Osteo poskytuje 3 základní látky pro zdraví kostí: vitamin D3, K2 a vápník. Vitamín K2 je přítomen ve formě MK-7.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3800738 | Zbozi: 18130805

Popis produktu

Vigantolvit Osteo obsahuje vitamin D3, K2 a vápník pro specifickou péči a pomáhá udržet vaše tělo v dobré kondici. Vigantolvit Osteo poskytuje 3 základní látky pro zdraví kostí: vitamin D3, K2 a vápník. Vitamín K2 je přítomen ve formě MK-7.

Užití

Vigantolvit Osteo poskytuje vitamin D3, K2 a vápník pro specifickou péči o zdraví vašich kostí, tím pomáhá udržet vaše tělo v dobré kondici a užívat si tak vše, co máte rádi.
Vigantolvit Osteo poskytuje 3 základní látky pro zdraví kostí: vitamin D3, K2 a vápník.
Vitamín K2 je přítomen ve formě MK-7.
Vitamin D3 a vápník také podporují normální svalovou funkci/přispívají k normální svalové činnosti. Kromě toho vápník a vitamin D3 pomáhají snižovat ztrátu kostních minerálů u žen po menopauze. To je zvláště důležité u žen ve věku 50 let a starších, jelikož nízká denzita/hustota kostních minerálů představuje rizikový faktor zlomenin kostí spojených s osteoporózou.
Pozitivní účinky se objevují u denního příjmu minimálně 1200 mg vápníku a 20 mcg vitaminu D ze všech zdrojů. Osteoporotické zlomeniny kostí jsou spojené s několika rizikovými faktory, změna jednoho z nich může, ale nemusí, mít pozitivní vliv.

Dávkování

Dospělí užívají 1 tabletu denně, zapít sklenicí vody.

Fakta

Proč je vitamin D tak důležitý?
Od objevu vitaminu D na začátku 20. století víme, že tento vitamin je velice důležitý pro zajištění dlouhodobého zdraví kostí. Za posledních deset let byly objeveny i další funkce, např. vitamin D přispívá k udržení normální činnosti svalů a hraje roli v buněčném dělení.
Vitamin D také má příznivé účinky pro Váš imunitní systém.
Vitamin D lze získat dvěma způsoby:
Syntézou vitaminu D3 v lidském těle, ke které dochází při kontaktu kůže se slunečním zářením.
Potravinami obsahujícími vitamin D jako je maso tučných mořských ryb, vaječné žloutky, plnotučné mléko a houby.
Příjem vitaminu D v jídle je pro tělo méně významným zdrojem pokrývajícím pouze 10 až 20 % denních potřeb. Hlavním zdrojem je syntéza v kůži díky slunečnímu svitu. Tím, že trávíme většinu času uvnitř budov a používáme ochranu proti slunečnímu záření je tento zdroj omezený.
Kromě toho se schopnost našeho těla tvořit vitamin D3 v kůži snižuje s věkem. Z těchto důvodů můžete za pomoci doplňků stravy s vitaminem D3 dosáhnout dostatečného příjmu vitaminu D v průběhu celého roku.
Proč jsou vitamin D a vápník tak důležité pro ženy ve věku 50 let a starší?
Snížení hladiny estrogenu u žen ve věku 50 let a více ovlivňuje kostní metabolismus a může dojít k poklesu kostní denzity/hustoty. Vápník a vitamin D pomáhají omezovat ztrátu kostního minerálu u postmenopauzálních žen. Nízká hustota kostních minerálů je rizikovým faktorem u osteoporotických zlomenin kostí.

Poznámka

Upozornění:
Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Doplňky stravy nejsou náhradou pestré a vyvážené stravy a zdravého životního stylu. Pokud užíváte antikoagulancia (léky snižující srážlivost krve), poraďte se se svým lékařem, než začnete tento přípravek užívat, jelikož obsahuje vitamin K2. Neužívejte současně jiné přípravky s vitamínem D.
Osoby s onemocněním ledvin, vysokou hladinou vápníku v krvi nebo moci nebo s anamnézou ledvinových kamenů, by se měly poradit se svým lékařem, než začnou užívat doplněk stravy obsahující vitamin D. Přípravek je určen pouze pro dospělé, nedoporučuje se u těhotných. Uchovávejte mimo dosah malých dětí.

Složení

Uhličitan vápenatý, plnidlo: mikrokrystalická celulóza, maltodextrin, lešticí látka: polyvinylalkohol, polyethylenglykol a mastek, sacharóza, barvivo: uhličitan vápenatý, škrob, protispékavé látky: oxid křemičitý a hořečnaté soli mastných kyselin, plnidla: zesíťovaná sodná sůl karboxymethylcelulózy, sodná sůl karboxymethylcelulózy, střední nasycené triacylglyceroly (z plně hydrogenovaného palmového/kokosového oleje), menachinon (vitamin K2), cholekalciferol (vitamin D3).

Příbalový léták