Vicks Symptomed Classic citrón 500 mg—14 sáčků

Humánní léčivý přípravek

Vicks SymptoMed Classic citrón 500 mg/12,2 mg obsahuje paracetamol, analgetikum ulevující od bolesti a snižující horečku, a fenylefrin, dekongestivum uvolňující ucpaný nos. Je určen pro dospělé a dospívající starší 16 let. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 3038834 | Zbozi: 18109920

Popis produktu

Vicks SymptoMed Classic citrón 500 mg/12,2 mg obsahuje paracetamol, analgetikum ulevující od bolesti a snižující horečku, a fenylefrin, dekongestivum uvolňující ucpaný nos. Je určen pro dospělé a dospívající starší 16 let. Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

PARACETAMOLUM
PHENYLEPHRINI HYDROCHLORIDUM

Užití

Vicks SymptoMed Classic citrón 500 mg/12,2 mg se užívá ke zmírnění příznaků nachlazení a chřipky, přináší úlevu od bolestí a bolesti hlavy, uvolňuje ucpaný nos a snižuje teplotu.
Vicks SymptoMed Classic citrón 500 mg/12,2 mg užívejte jen v případě, že nachlazení či chřipku doprovází ucpaný nos. Netrpíte-li ucpaným nosem, měli byste užívat jednosložkový přípravek obsahující pouze paracetamol.
Vicks SymptoMed Classic citrón 500 mg/12,2 mg je určen pro dospělé a dospívající starší 16 let.
Rozpusťte obsah sáčku v horké, nikoliv vařící vodě, v malé sklenici (125 ml). Krátce zamíchejte, dokud se prášek nerozpustí, a poté vypijte bezbarvý roztok s ovocnou příchutí.

Dávkování

Dospělí a dospívající starší 16 let užívají 1 sáček za 4 až 6 hodin.
Neužívejte více než 4 sáčky za 24 hodin.
Tento léčivý přípravek je určen pouze ke krátkodobému užívání. Bez porady s lékařem neužívejte přípravek déle než 3 dny.

Kontraindikace

Neužívejte přípravek Vicks SymptoMed Classic citrón 500 mg/12,2 mg, pokud: - máte alergii na paracetamol, fenylefrin nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku. - máte závažné onemocnění srdce (stav spojený s oslabenou funkcí srdce). - máte zvýšený krevní tlak (hypertenzi). - máte glaukom (zvýšený nitrooční tlak tzv. zelený zákal). - máte výrazně zvýšenou funkci štítné žlázy (hypertyreózu). - současně užíváte inhibitory monoaminooxidázy — (iMAO) či tricyklická antidepresiva (na depresi), nebo jste je užíval/a v posledních 14 dnech. - máte závažné onemocnění jater (závažná nedostatečnost jater). - máte akutní zánět jater (akutní hepatitida). - užíváte nadměrně alkohol.

Poznámka

Tento výrobek obsahuje paracetamol. Neužívejte jej s jinými výrobky, které také obsahují paracetamol. V případě předávkování je nutné okamžitě vyhledat lékařskou pomoc, a to i v případě, že se cítíte dobře, protože hrozí riziko zpožděného závažného poškození jater. Neužívejte společně s jinými dekongestivy a výrobky proti chřipce a nachlazení.

Složení

Léčivými látkami jsou paracetamolum 500 mg a phenylephrini hydrochloridum 12,2 mg (odpovídá 10 mg phenylephrinum).
Dalšími pomocnými látkami jsou: kyselina askorbová, sacharóza, aspartam (E 951), citrónové aroma (obsahuje: přírodní citrónové silice a přírodní a přírodně identické aromatické látky, maltodextrin, mannitol (E 421), glukonolakton, arabská klovatina, sorbitol (E 420), koloidní bezvodý oxid křemičitý a tokoferol-alfa (E 307)), sodná sůl sacharinu, koloidní bezvodý oxid křemičitý, kyselina citronová adihydrát natrium-citrátu.

Příbalový léták