Vata Cellona syntetická pod tuhé obvazy —10 cm x 3 m, 4 ks

Zdravotnický prostředek

Podkladový obvaz-snadno oddělitelný, vysoká prodyšnost, na podložení pod fixační obvazy a kompresy, sterilizovatelný.

Cena vč. DPH
114 Kč
Dostupnost
skladem 4 ks

PDK: 4021447106878 | Zbozi: 18107538

Popis produktu

Podkladový obvaz-snadno oddělitelný, vysoká prodyšnost, na podložení pod fixační obvazy a kompresy, sterilizovatelný.

Užití

Trvale načechraná elastická podkladová vata k ochraně exponovaných částí kostí a nervů pod tuhými sádrovými a syntetickými obvazy. Pás je dostatečně pevný pro cirkulární aplikaci, je ho však možno lehkým tahem odtrhnout a nevytváří zaškrcení.
Strukturou materiálu je podmíněno, že jednotlivé túry na sobě drží. To ulehčuje přikládání, protože vrstvy se spojí pouhým přihlazením.
Syntetická vata Cellona je prodyšná, vyrovnává teplotní rozdíly. Vlákna nepřijímají vlhkost, tuhý obvaz rychleji tvrdne, i při delším nošení přetrvává pružnost a měkkost podložení.

Příznaky

Vlákna ze 100% polyesteru, nebělená, v rolích různých velikostí, kryto papírovým proužkem, možnost sterilizace (121"C nebo jiné postupy).

Prevence

Syntetická vata Cellona je užívána i k podkládání dlah, dlahových, zinkoklihových obvazů nebo tapingu.
Při použití k ošetření ran - v kombinaci s textilním krytí ran nebo mastným tylem - účinkuje vata jako prodyšný polštář.

Fakta

Roku 1899 založil magistr farmacie Eduard Rauscher podnik na výrobu obvazového materiálu. V roce 1902 je tato firma zaregistrována ve Vídni jako Rauscher 4 Co.
Počátkem 30.let přebírá podnik rodina Boudů. Po druhé světové válce, kdy se opět podaří úspěšně vybudovat továrny na obvazový materiál a vatu, zakládá podnik další pobočky v Evropě a stává se tak předním výrobcem a distributorem obvazového a dalšího medicínského materiálu včetně hygienických výrobků. Otevření východní Evropy umožnilo roku 1991 založení podniku v ČSFR se sídlem ve Slavkově u Brna.
V roce 1999 vznikla fúzí dvou tradičních firem-Lohmann Medical (založena v r.1851) a
Rauscher společná firma (50/50) - Lohmann 4 Rauscher International GmbH 4 Co. KG.
Koncern Lohmann 4 Rauscher zaměstnává celkem 2.930 pracovníků a v loňském roce dosáhl obratu téměř 610 mil. DEM a 4,2% nárůst. Jeho dceřiná společnost má sídlo ve
Slavkově u Brna, kde jsou sklady a část výroby. Pracuje tu ca 160 zaměstnanců.
Pobočný výrobní závod je v Nové Pace, kde pracuje 320 zaměstnanců.
Péče o zdraví, léčbu a ošetřování lidí vyžaduje denně vysoké nároky na jakost a bezpečnost - odpovědnost rádi převezmeme. Orientace na zákazníka je naší zásadou a cílem.Touto cestou půjdeme dál, pro spokojenost našich zákazníků a zdraví pacientů.

Poznámka

Lohmann 4 Rauscher International má zavedený systém kvality v EN ISO 9001 / EN 46001 a jako výrobce medicínských výrobků podléhá směrnici 93 / 42 / EWG.
TŮV CER- certifikát obsáhle dokumentuje vysoce kvalitní práci. Tato začíná u vývoje produktu a končí jeho upotřebením. kvality. Tímto podporujeme zákazníky k používání našich výrobků a urychlení úspěšné terapie pacientů. Je to pro nás nezbytný prvek k zajištění kvality.
Údaje o firmě www.lohmann-rauscher.cz

Příbalový léták