TipsHaler-HospitHal Inhalační komora—s ventilem sterilizovatelná bez masky

Zdravotnický prostředek

Inhalační komora pro tlakový inhalátor odměřených dávek. Optimalizuje plicní ukládání inhalovaných kortikosteroidů a bronchodilatancií běžně používaných při léčbě astmatu nebo cystické fibrózy. Snižuje také orofaryngeální ukládání léčiv.

Cena vč. DPH
523 Kč
Dostupnost
skladem


PDK: 4671054 | Zbozi: 18147712

Popis produktu

Inhalační komora pro tlakový inhalátor odměřených dávek. Optimalizuje plicní ukládání inhalovaných kortikosteroidů a bronchodilatancií běžně používaných při léčbě astmatu nebo cystické fibrózy. Snižuje také orofaryngeální ukládání léčiv.

Užití

Před prvním použitím se doporučuje opláchnout TipsHaler-HospitHal© čistou vodou a nechat ho uschnout na vzduchu.
Před každým použitím: 1. Zkontrolujte, zda je zařízení správně složeno a že je nádechový ventil umístěn správně. 2.Zkontrolujte, že TipsHaler-HospitHal© neobsahuje žádná cizí tělesa. Protřepte inhalátor odměřených dávek, než sejmete víčko (viz návod k použití dávkovacího inhalátoru).
Vložte náustek inhalátoru do zadního adaptéru TipsHaler-HospitHal©. 3.a) Při použití s maskou: - Nasaďte si masku TipsHaler-HospitHal© na ústa a nos a jemně přitiskněte, abyste masku na obličeji dobře utěsnili (u dělené masky vložte nos do malé trojúhelníkové prohlubně a ústa do velké části). - Stiskněte inhalátor odměřených dávek, abyste uvolnili dávku léku, a přidržte masku na obličeji a přibližně 15 sekund dýchejte do inhalační komory. - Sejměte masku z obličeje. b) Při použití bez masky: - Vložte náustek inhalační komory TipsHaler-HospitHal© do úst. - Stiskněte inhalátor odměřených dávek, abyste uvolnili dávku léku a dýchejte asi 15 sekund do inhalační komory. - Odejměte TipsHaler-HospitHal©. 4.Pokud vám lékař předepsal více než jednu dávku, počkejte 30 sekund a poté opakujte krok 3. 5.Po použití inhalační komory TipsHaler-HospitHal© odejměte inhalátor odměřených dávek a nasaďte jeho víčko. Potom inhalační komoru TipsHaler-HospitHal© uložte podle pokynů v části „Uchovávání“.

Dávkování

Dle předepsané léčby.

Kontraindikace

TipsHaler-HospitHal© nemá žádné známé kontraindikace.

Fakta

Je nezbytné zkontrolovat, zda je verze TipsHaler-HospitHal© (kojenecká, dětská, bez masky, pro dospělé s maskou) vhodná pro uživatele podle informací na obalu.
Ujistěte se, že žádná část TipsHaler-HospitHal© nechybí (seznam v oddílu „Obsah“).
TipsHaler-HospitHal© není hračka, nenechávejte jej bez dozoru v dosahu dětí.

Příbalový léták