Test na menopauzu KlimaSei—2 ks

Zdravotnický prostředek

Test je určen pro rychlé zjištění koncentrace folikulostimulačního hormonu (FSH) ve vzorcích moči a používá se pro vyhodnocení počátku menopauzy. Výsledek testu je znám již do 5 minut. Snadné domácí použití. Balení obsahuje 2 testovací kazety.

Cena vč. DPH
325 Kč
Dostupnost
skladem 10 ks

PDK: 3405876 | Zbozi: 18120669

Popis produktu

Test je určen pro rychlé zjištění koncentrace folikulostimulačního hormonu (FSH) ve vzorcích moči a používá se pro vyhodnocení počátku menopauzy. Výsledek testu je znám již do 5 minut. Snadné domácí použití. Balení obsahuje 2 testovací kazety.

Užití

Menopauza je přirozený fyziologický proces v průběhu života ženy, který se ve většině případů objevuje mezi 40 a 55 rokem. Menopauza, trvalá ztráta menstruace, je klinicky definována od 12 měsíce po přerušení menstruačního krvácení. Menopauza je pozorovatelná na základě změny hladin pohlavních hormonů a s tím spojených symptomů.
Hormon FSH stimuluje růst a dozrávání ovariálních folikulů během menstruačního cyklu.
U žen s normálním, pravidelným cyklem hladina FSH kolísá do 25 mlU/ml uprostřed cyklu. Nastupující menopauzou tělo produkuje méně a méně estrogenů (tyto hormony, kromě jiného, spouštějí ovulaci). Produkce hormonů FSH se zvyšuje za účelem zvýšení produkce estrogenů v ovariích. To vede k několikanásobnému zvýšení hladin hormonu
FSH, které lze snadno detekovat.
Test slouží k vyhodnocení menopauzy na základě zvýšené hladiny FSH v moči. Test je určen pro ženy, které chtějí vědět, zda jsou jejich symptomy, jako je nepravidelná menstruace, návaly horka, vaginální suchost, vypadávaní vlasů nebo problémy se spánkem, součástí stádia menopauzy. Následně můžete podniknout kroky, potřebné pro udržení zdraví, a snížit zdravotní rizika spojena s menopauzou, jako je například osteoporóza, hypertenze nebo zvýšení hladiny cholesterolu v krvi.
Příprava testu:
K provedení testu prosím použijte první ranní moč, která obsahuje nejvyšší koncentraci hormonů a poskytne nejpřesnější výsledky.
Pokud ještě stále máte menstruaci, první test by měl být proveden během prvního týdne menstruačního cyklu (2.— 7. den, za 1. den cyklu se považuje první den menstruace). O týden později by měla být hladina hormonu FSH znova stanovena pomocí druhého testu.
Pokud nemáte pravidelný menstruační cyklus, proveďte první test kdykoliv v daném měsíci a druhý test o týden později.
Před provedením testu si pečlivě přečtěte návod k použití.
Postup pro provedení testu: 1. Umístěte moč do čisté nádoby 2. Pomocí pipety přeneste 3 kapky moči na testovací kazetu - začněte s odpočítáváním času 3. Test je aktivován, jakmile spatříte červenou barvu, která se přelévá mezi testovací a kontrolní oblastí 4. Výsledek testu odečtěte po 5 minutách podle obrázku uvezeném v návodu k použití

Příznaky

Změny hladin pohlavních hormonů v období menopauzy jsou pozorovatelná s tím spojenými symptomy. Příznaky se u různých žen liší. Zatímco mnohé ženy při procházení fázemi menopauzy pociťují malé nebo nepociťují žádné, jiné mohu pociťovat střední až závažné nepohodlí a mohu požadovat léčbu, aby se jejich symptomy zmírnily.
Některé dovedou rozpoznat menopauzu podle nepravidelné menstruace, která se nakonec úplně zastaví. Jiné pozorují změny v jejich životě podle jiných symptomů, jako jsou například návaly horka, vypadávání vlasů, poruchy spánku nebo vaginální suchost.
Tento test Vám může pomoci získat lepší informace o Vašem stávajícím stavu.

Fakta

Klinicky ověřený test na diagnostiku menopauzy
Snadné použití v pohodlí domova
Výsledek do 5 minut 2 testy v balení
Německý výrobce
Citlivost testu od hladiny FSH 25mIU/ml
Pozitivní výsledek testu neznamená neplodnost.

Příbalový léták