Těhotenský test Life Light—2 ks

Zdravotnický prostředek

Kvalitní těhotenský test Life-Light je rychlý a spolehlivý těhotenský test. Zjišťuje přítomnost lidského choriového gonadotropinu (HCG). Vysoká citlivost 10mlU/ml. Balení obsahuje dva testy. IVD ZDRAVOTNICKÝ PROSTŘEDEK. Čtěte pečlivě příbalový leták.

Cena vč. DPH
33 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 2749803 | Zbozi: 18114839

Popis produktu

Kvalitní těhotenský test Life-Light je rychlý a spolehlivý těhotenský test. Zjišťuje přítomnost lidského choriového gonadotropinu (HCG). Vysoká citlivost 10mlU/ml. Balení obsahuje dva testy. IVD ZDRAVOTNICKÝ PROSTŘEDEK. Čtěte pečlivě příbalový leták.

Užití

JAK TEST FUNGUJE?
Lidský choriový gonadotropin (hCG) je hormon produkovaný vznikající placentou krátce po početí a vylučovaný do moči. Těhotenský test obsahuje protilátky, které s tímto hormonem specificky reagují.
Při ponoření proužku do vzorku moči prochází vzorek díky kapilárnímu působení membránou. Jakmile hCG ve vzorku dosáhne oblasti testovací zóny membrány, vytvoří barevnou čáru. Nepřítomnost této barevné čáry znamená negativní výsledek.
Pokud byl test proveden správně, objeví se v oblasti kontrolní zóny barevná čára, která slouží jako kontrola správného postupu.

Dávkování

JAK PROVÁDĚT TEST? 1. Testovací proužek i moč musejí být pro testování v pokojové teplotě (15-30 *C). 2. Vyjměte z neporušeného obalu testovací proužek. 3. Ponořte proužek do moči šipkou směrem k moči. Po 3 sekundách proužek vyjměte a položte ho vodorovně na čistý suchý nesavý povrch (například na hrdlo nádobky s močí).
DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: Dbejte, aby hladina moči nepřesáhla úroveň MAX (ryska značky), jinak test nebude fungovat správně. 4. Pozitivní výsledky lze pozorovat již za 1 minutu. Pro potvrzení negativních výsledků je zapotřebí celé doby reakce 3 minuty. Po 5 minutách již výsledky neodečítejte.
JAK ODEČÍTAT VÝSLEDKY
Negativní výsledek (netěhotná):
V kontrolní zóně se objeví pouze čárka jedné barvy. V testovací zóně není vidět žádná čárka. Znamená to, že nebylo zjištěno těhotenství.
Pozitivní výsledek (těhotná):
V kontrolní a testovací zóně se objeví čárky výrazné barvy. Znamená to, že jste těhotná.
Intenzita barev čárek testu se může lišit, protože jednotlivé stupně těhotenství mají různou koncentraci hormonu HCG.
Neplatný výsledek:
Není vidět vůbec žádná čárka nebo je čárka vidět pouze v testovací oblasti, ale nikoli v kontrolní oblasti. Zopakujte test s novou testovací sadou. Pokud se test opět nepodaří, kontaktujte distributora nebo obchod, kde jste výrobek zakoupila, a uveďte číslo šarže.

Fakta

OTÁZKY A ODPOVĚDI 1. Mezi kontrolními čarami u dvou testů je velký rozdil. Je to důvod k obavám?
Ne. Odchylky v barvě kontrolního proužku neovlivní výsledek testu. 2. Lze výsledky testu interpretovat po více než pěti minutách?
Ne. Výsledky testu se musejí odečíst do 5 minut. Přestože se pozitivní výsledek nezmění několik dní, může se negativní výsledek během minut, které následují po skončení doby testování, změnit na falešný pozitivní výsledek, což by byl nesprávný údaj. Vždy je nejlepší odečítat výsledky v pětiminutové testovací době a potom test zlikvidovat, aby nedošlo k nejasnostem. 3. V oblasti výsledku se během testovací doby objevila na pozadí růžová barva a svislé pruhy. Je to důvod k obavám?
Ne. Každý vzorek moči se svým chemickým složením liší, stejně jako vlhkost vzduchu v testovací místnosti (pokoji). Tyto odchylky fyzických podmínek mohou být příčinou svislých pruhů, případně růžové barvy pozadí, ale neovlivní výsledky testu. Pokud se během pěti minut objeví kontrolní čárka, funguje test správně.

Poznámka

OMEZENÍ 1. Stejně jako u všech jiných diagnostických postupů musí diagnózu potvrzeného těhotenství stanovit pouze lékař po vyhodnocení všech klinických a laboratorních výsledků. 2. Pokud je vzorek moči příliš naředěný (tj. má nízkou měrnou hmotnost), může se stát, že neobsahuje reprezentativní hladinu hCG. Pokud máte přesto podezření na graviditu, musí být po 48 hodinách odebrán a otestován další vzorek moči. 3. Nízká koncentrace hCG ve velmi raném těhotenství může podat negativní výsledek. V takovém případě se musí po 48 hodinách odebrat a otestovat další vzorek. 4. Zvýšená hladina hCG může být způsobena několika okolnostmi jinými než těhotenství.
Pokud tyto okolnosti nebyly vyloučeny, nesmí být přítomnost hCG ve vzorku moči použita k diagnóze těhotenství. 5. Normální těhotenství nelze pouze na základě hladiny hCG rozlišit od ektopického těhotenství. Také spontánní potrat může způsobit zmatek při interpretaci výsledků testu. 6. Léčba neplodnosti založená na hCG může vést k nesprávným výsledkům. Poraďte se se svým lékařem.
PŘEDPOKLÁDANÉ VÝSLEDKY
Negativní výsledky se předpokládají u zdravých netěhotných žen a zdravých mužů.
Přestože za normálních okolností hladina hCG u žen v časném stadiu těhotenství kolísá, dokáže jednostupňový test HCG v moči zjistit těhotenství již 1 den po prvním vynechání menstruace.

Příbalový léták