Softdent mezizubní kartáček přímý—0.8mm, 6 ks

Mezizubní kartáček pro jednoduché, bezpečné a efektivní čištění mezizubních a špatně dostupných prostorů. Účinně odstraňuje plak z hlubších míst, jako jsou zubní můstky a ortodontické přípravky. Účinná prevence před parodentózou.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2664333 | Zbozi: 18107339

Popis produktu

Mezizubní kartáček pro jednoduché, bezpečné a efektivní čištění mezizubních a špatně dostupných prostorů. Účinně odstraňuje plak z hlubších míst, jako jsou zubní můstky a ortodontické přípravky. Učinná prevence před parodentózou.

Užití

Péče o chrup a dásně je jedna z nejdůležitějších forem prevence. Rozsáhlé znalosti o příčinách onemocnění zubů a dásní umožňují téměř zcela zabránit nejčastějším poškozením, tj. zubnímu kazu a zánětům dásní tzv. parodentóze. Mezizubní kartáčky jsou určeny pro čištění mezizubních prostor a preventivně chrání před onemocněním parodontózou. Efektivně čiští a odstraňují plak z těžko dostupných prostor, zubních můstků a ortodontických přípravků.

Dávkování

Kartáček používejte nejméně jedenkrát denně (před spaním). Vyměňte jej, jakmile jsou štětinky opotřebované.

Fakta

Běžný zubní kartáček se nedostane do všech míst. Ty nejrizikovější jsou mezizubní prostory, pro jejich čištění slouží mezizubní kartáčky a dentální nit nebo páska. Velikost mezizubních prostor a velikost kartáčku je nejlépe nechat posoudit zubní hygienistkou.
Čistit by se měly všechny mezizubní prostory. Zubní niť nebo páska se používá v případě spíš těsných mezizubních prostor. Pokud jde o širší mezírky mezi zuby, je ideální kombinace obojího - niť a mezizubní kartáček, protože dentální niť nemá tak velkou čistící plochu.

Poznámka

Co je vlastně zubní kaz?
Odborně řečeno jde o onemocnění, které se vyznačuje úbytkem minerálních látek (hlavně fosfátu a vápníku) ze skloviny a zuboviny. Tyhle jinak superpevné materiály se pak rozpadají jako drolící se skály a vzniká kazící se dutina.
No, možná bychom se i s větší jeskyní v zubu smířili, ale zubní kaz bohužel dovede taky pořádně bolet. Už v samém začátku můžeme porušení skloviny vnímat nepříjemně, třeba při pití studených nápojů (jako je taková ledově vychlazená minerálka, hmmmm), nebo nás může zub pobolívat jako reakce na něco sladkého či slaného (takže vlastně skoro na všecko). Když si řekneme, že to ještě není tak zlé a návštěvu u zubaře odkládáme, kaz se šíří podél hranice skloviny a zuboviny a do hloubky směrem k zubní dřeni. Zkažená dutina se postupně zvětšuje a může dojít až k úplnému zničení zubní korunky. Pak už nestačí jednoduché zaplombování zubu, ale je třeba větší zákrok, někdy i odstranění zubu. Navíc, zánět a bakteriální infekce v okolí mléčného zubu mohou poškodit i vývoj stálého zubu, který vyroste na jeho místě. Proto je lepší v případě potíží návštěvu zubaře neodkládat, aby nám do dospělosti v ústech ještě něco zbylo.
Co je na zubním plaku tak špatného?
Zubní plak je tvořený z mikroskopických zbytků potravy. Hromadí se, uskladňuje na zubech, dásních i jazyku. To se velmi líbí bakteriím, které se takovými zbytky naší potravy živí. Zabydlí se v ústech, množí se a podílejí se na vzniku zubního kazu a zánětů dásní. Na bakterie ale vyzrajeme, pokud plak pravidelně odstraňujeme. Pak se nemají čím živit a než by držely hladovku, radši naše ústa rychle opustí. My pak nemáme kazy a zuby ani dásně nás nebolí.

Příbalový léták