Směs na bezlepkový knedlík —350 g

Směs na výrobu bezlepkového knedlíku je určena osobám, kteří trpící celiakií. Přináší zpestření jejich jídelníčku.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8594005295902 | Zbozi: 18103971

Popis produktu

Směs na výrobu bezlepkového knedlíku je určena osobám, kteří trpící celiakií. Přináší zpestření jejich jídelníčku.

Užití

Při dodržování bezlepkové diety.
Směs na výrobu bezlepkového knedlíku, jejíž součástí je deproteinovaný pšeničný škrob.

Dávkování

Dle návodu na obalu.

Kontraindikace

Nejsou známy.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Bezlepkovou dietu je nutné dodržovat při nemocích celiakie, dermatitis herpetiformis
Duhring a alergii na lepek. Podstatou této diety je naprosté a trvalé vyloučení pšenice, ječmene, žita a ovsa a potravin, které je obsahují.
Bezlepkovou dietu je třeba dodržovat velice striktně. Tolerované množství lepku se pohybuje řádově v miligramech. Dieta se musí dodržovat po celý život. Je nesmírmě důležité vštípit tento přístup dětem. Aby dítě dokázalo přijmout skutečnost, že bezlepková dieta je navždy součástí jeho života, musíme se snažit ji udělat co nejvíce snesitelnou.
Pro zdravý a normální rozvoj osobnosti bezlepkového dítěte jsou velice důležité tyto zásady: - Dítě si nesmí připadat nemocné. - Dítě by nemělo pociťovat odlišnost od svého okolí. - Dieta by měla co nejméně omezovat jeho další aktivity.
Bezlepkové potraviny může jíst i ten, kdo netrpí nesnášenlivosti lepku. Bezlepková dieta ho neochuzuje o žádné důležité složky potravy a tato jídla mají navíc stejnou nebo podobnou chuť jako ta, která lepek obsahují.

Poznámka

Výživové údaje ve 100g výrobku průměrně: energetická hodnota 1510kJ/360kcal, tuky 1,8g, nasycené mastné kyseliny 0,4g, sacharidy 82g, cukry 2,3g, bílkoviny 3,4g, sůl 1,3g.

Složení

bezlepková směs [kukuřičný škrob, bramborový škrob, modifikovaný škrob kukuřičný, lupinová mouka, modifikovaný škrob maniokový, hroznový cukr, zahušťovadlo guma guar, emulgátor sójový lecitin, kyselina askorbováj, rýžové burisony, sůl.
Může obsahovat stopy: sezam.
Údaje o firmě www.jipek.cz

Příbalový léták