Jizerka bezlepková směs univerzální—1000 g

JIZERKA bezlepková směs univerzální "ZLATÁ" je určena k přípravě slaného i sladkého pečiva v domácí pekárně i pečící troubě, ke smažení či doúpravě polévek nebo omáček. Neobsahuje lepek, laktózu, vejce a GMO. Vhodné pro bezlepkovou dietu.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2745991 | Zbozi: 18110321

Popis produktu

JIZERKA bezlepková směs univerzální "ZLATA" je určena k přípravě slaného i sladkého pečiva v domácí pekárně i pečící troubě, ke smažení či doúpravě polévek nebo omáček.
Neobsahuje lepek, laktózu, vejce a GMO. Vhodné pro bezlepkovou dietu.

Užití

Celiakie (tzn. nesnášenlivost lepku) je trvalá a není v současné době vyléčitelná. Proto je jedinou terapií celoživotní vyloučení lepku z potravy. Bezlepková směs JIZERKA je proto vhodná k pečení slaného i sladkého pečiva pro osoby citlivé na lepek.

Dávkování

Není stanoveno.

Kontraindikace

Nejsou známy.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy.

Fakta

Celiakie je celoživotní onemocnění způsobené nesnášenlivostí lepku. U lidí s touto nesnášenlivostí dochází působením lepku ke změně povrchu sliznice tenkého střeva, mizí zde mikroklky a klky. V důsledku toho se povrch tenkého střeva snižuje, s tím se zmenšuje jeho schopnost trávení a vstřebávání živin. Typickými příznaky jsou průjem, plynatost, křeče, pokles hmotnosti nebo únava.

Poznámka

Výživové údaje ve 100g výrobku průměrně: energetická hodnota 1548kJ/369kcal, tuky 2,1g, nasycené mastné kyseliny 0,5g, sacharidy 83g, cukry 3,9g, bílkoviny 3,1g, sůl 0,119.

Složení

bezlepkový pšeničný škrob, lupinová mouka, hroznový cukr, zahušťovadlo guma guar, emulgátor sójový lecitin, kyselina askorbová
Může obsahovat stopy: sezam.

Příbalový léták