Siccaprotect—oční kapky 3x10 ml

Humánní léčivý přípravek

Roztok pro ošetření a léčení při stavech s vysycháním rohovky a spojivek, a to jak při poruchách tvorby slz na základě lokálního anebo celkového onemocnění, tak při nedovírání očních víček. Vhodný pro zvlhčení oka při nošení tvrdých kontaktních čoček. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
181 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 2350933 | Zbozi: 18130323

Popis produktu

Roztok pro ošetření a léčení při stavech s vysycháním rohovky a spojivek, a to jak při poruchách tvorby slz ma základě lokálního anebo celkového onemocnění, tak při nedovírání očních víček. Vhodný pro zvlhčení oka při nošení tvrdých kontaktních čoček.
Čtěte podrobně příbalový leták.

Účinné látky

Dexpanthenolum
Alcohol polyvinylicus

Užití

SICCAPROTECT se používá k ošetření a léčení při stavech s vysycháním rohovky a spojivek, a to jak při poruchách tvorby slz na základě lokálního anebo celkového onemocnění, tak při nedovírání očních víček. Mimoto se používá k dodatečnému zvlhčování při nošení tvrdých kontaktních čoček.

Dávkování

Obvykle se vkápne po jedné kapce přípravku až šestkrát denně do spojivkového vaku.
Většinou bývá nutné používat umělé slzy doživotně; výjimku tvoří sekundární přechodné poruchy, vedoucí k vysychání v oblasti spojivkového vaku.
Přípravek lze užívat bez omezení věku pro dospělé i děti všech věkových skupin.

Kontraindikace

Hypersenzitivita na léčivé látky nebo na kteroukoli pomocnou látku a při nošení měkkých kontaktních čoček.

Vedlejší příznaky

V průběhu léčby přípravkem SICCAPROTECT by neměly být nošeny měkké kontaktní čočky, kontakt s benzalkonium-chloridem může způsobit jejich zakalení a vlivem jeho dlouhodobého uvolňování z čoček by mohlo dojít k poškození rohovky.

Příbalový léták