Saliva Natura—ústní sprej 50ml

Zdravotnický prostředek

Přípravek Saliva natura se užívá při suchosti sliznice úst a hrtanu způsobené nedostatečnou sekrecí slin. Ta může být zapříčiněna léky, nemocemi, operacemi, terapií ozařováním, stresem, depresemi a sníženým příjmem tekutin ve stáří.

Cena vč. DPH
246 Kč
Dostupnost
skladem 2 ks


PDK: 4037353002050 | Zbozi: 18107380

Popis produktu

Přípravek Saliva natura se užívá při suchosti sliznice úst a hrtanu způsobené nedostatečnou sekrecí slin. Ta může být zapříčiněna léky, nemocemi, operacemi, terapií ozařováním, stresem, depresemi a sníženým příjmem tekutin ve stáří.

Účinné látky

Eriodictyon crassifolium

Užití

Saliva natura© intenzivně a dlouhodobě zvlhčuje ústní dutinu a působí jako náhražka slin. Používá se k ošetření suché sliznice úst a hrtanu, způsobené nedostatečnou sekrecí slin, a zmírňuje obtíže související se suchostí v ústech.

Dávkování

Podle potřeby několikrát během dne 3 - 5 vstřiků roztoku do úst a hrtanu.

Prevence

Přípravek Saliva natura? se užívá při suchosti sliznice úst a hrtanu způsobené nedostatečnou sekrecí slin. Ta může být zapříčiněna léky, nemocemi, operacemi, terapií ozařováním, stresem, depresemi a sníženým příjmem tekutin ve stáří.

Kontraindikace

Nejsou známy žádné kontraindikace.

Vedlejší příznaky

Nejsou známy žádné vedlejší účinky.

Fakta

"Saliva natura? poskytuje dlouhodobou úlevu od suchosti v ústech a v krku. Přípravek působí jako ústní zvlhčovadlo, které se užívá ke zmírnění potíží způsobených suchostí v ústech, jež může mít nejrůznější příčiny. Léčivou látkou přípravku Saliva natura© je přírodní, cenný výtažek z rostliny Yerba Santa (Eriodictyon crassifolium, "svatá bylina"), která je po staletí známa původním obyvatelům Severní Ameriky jako vysoce účinná léčivá rostlina. Přípravek Saliva natura? se rozprostírá jako ochranný vlhčící film po sliznici úst a hrtanu a zajišťuje tak příjemné a dlouhodobé zvlhčení. Kromě toho váže přípravek Saliva natura? přijatou vodu, dodává ji buňkám ve sliznicích a zajišťuje tak dodatečné zmírnění potíží. Léčivou látkou obsaženou v přípravku Saliva natura© je přírodní mucin, který je téměř identický s mucinem v lidské sliznici. Muciny tvoří na sliznici přirozenou bariéru proti chemickým i mechanickým vlivům stejně jako proti choroboplodným zárodkům. Obsažený xylitol chrání před rozmnožením škodlivé ústní flóry a pomáhá tak zabraňovat tvorbě zubních kazů. "

Příbalový léták