RESOURCE Thicken Up Clear—125 g

Humánní léčivý přípravek

Instantní prášek určený k zahuštění nápojů, polévek a kašovitých pokrmů za studena i za tepla. Potravina pro zvláštní výživu. Primárně určený pro pacienty s polykacími obtížemi (např. dysfagie). Neutrální příchuť, nemění barvu, chuť ani vůni. Čtěte pozorně příbalový leták.

Cena vč. DPH
254 Kč
Dostupnost
skladem

PDK: 2549443 | Zbozi: 18113421

Popis produktu

Instantní prášek určený k zahuštění nápojů, polévek a kašovitých pokrmů za studena i za tepla. Potravina pro zvláštní výživu. Primárně určený pro pacienty. s polykacími obtížemi (např. dysfagie). Neutrální příchuť, nemění barvu, chuť ani vůni. Čtěte podrobně příbalový leták.

Užití

Přípravek je vhodný především pro pacienty s nádorovým onemocněním v dutině ústní, krku a tváře a celkově polykacího traktu v části hlavy a krku, pro pacienty s
Parkinsonovou chorobou, pro pacienty po ochrnutí části obličeje a pacienty s roztroušenou sklerózou. Resource ThickenUp se používá k zahuštění pokrmů u výše zmíněných skupin pacientů, kteří mohou mít problémy s polykáním (Dysfagie je stav, při kterém je obtížný průchod pevných látek nebo tekutin z úst do žaludku).
Příprava: Za stálého míchání postupně přidávejte do nápoje nebo kašovitého pokrmu.
Míchejte, dokud se prášek plně nerozpustí. Po chvíli dosáhnete žádaného stupně ztužení. Dosažená konzistence je stálá a nemění se zmrazením, zahřátím ani ochlazením. Při použití elektrického mixeru mixujte krátce při nízkých otáčkách.

Dávkování

Při přidání následujícího množství Resource ThickenUp vznikají tyto konzistence - zarovnaná polévková lžíce (4,5 g) na 100 ml: 1- nektarová konzistence 1,5 - medová konzistence 2 - pudinková konzistence

Kontraindikace

Resource ThickenUp — nevhodné pro děti do 10 let. Není určeno k parenterálnímu použití.

Fakta

Vlastnosti a výhody: chuťově neutrální, možnost úpravy teplých i studených pokrmů a nápojů, neobsahuje lepek, laktózu a cholesterol.

Poznámka

Potravina pro zvláštní výživu — potravina pro zvláštní lékařské účely. Pouze na doporučení lékaře nebo na doporučení kvalifikovaného pracovníka v oblasti klinické výživy.

Příbalový léták