Rakytníkový olej—50 ml

Olej je získáván z plodů rakytníku, doplňuje stravu o nenasycené mastné kyseliny (např. kyselinu linolovou ze skupiny omega-6 mastných kyselin) a vitamín E, který pomáhá v ochraně buněk před oxidačním stresem. Vysoký obsah nenasycených tuků.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 5905094645012 | Zbozi: 18113725

Popis produktu

Olej je získáván z plodů rakytníku, doplňuje stravu o nenasycené mastné kyseliny (např. kyselinu linolovou ze skupiny omega-6 mastných kyselin) a vitamín E, který pomáhá v ochraně buněk před oxidačním stresem. Vysoký obsah nenasycených tuků.

Účinné látky

Flavonoidy
Karotenoidy
Vitamíny a minerály

Užití

Rakytníkový olej získávaný z plodů rakytníku (Hippophae rhamnoides) doplňuje stravu o nenasycené mastné kyseliny (např. kyselinu linolovou ze skupiny omega-6 mastných kyselin) a vitamín E, který pomáhá v ochraně buněk před oxidačním stresem.
Na vnitřní i vnější užití.
Pozor - produkt vzhledem k vysokému obsahu karotenoidů silně barví!

Dávkování

Dospělí: 5 kapek až 1 lžička (5 ml) jednou denně během jídla.
Děti od 3 let: 3 kapky jednou denně během jídla.
Maximální doporučená denní dávka 5 ml obsahuje: nenasycené mastné kyseliny 2,03 g, z toho kyselina linolová 1,99 g (ze skupiny omega-6 mastných kyselin), kyselina -inolenová 0,042 g (ALA, ze skupiny omega-3 mastných kyselin), -tokoferol (vitamín E) 5,12 mg (42,6 % referenční hodnoty příjmu).

Prevence

Nezapomínejte, že zdravý způsob života a vyvážená strava zajišťují správnou funkci organismu a zachování dobré kondice.

Kontraindikace

Není určeno pro děti do 3 let, těhotné a kojící ženy.
Nevhodné pro osoby alergické (přecitlivělé) na některou z látek ve složení produktu.
Nepřekračujte doporučené denní dávkování.
Není určeno jako náhrada pestré stravy.

Fakta

Olej vzhledem k vysokému obsahu karotenoidů velmi intenzivně barví látky se kterými přichází do styku, textil, kůže (v případě potřísnění).
Vhodné pro vegetariány a vegany.
Skladujte pečlivě uzavřené mimo dosah dětí.
Chraňte před přímým slunečním světlem.

Poznámka

Chemický obsah látek v plodu: Barva plodu je obvykle oranžová až červená, záleží na množství karotenoidů v každém z nich. Chuť, jakou jednotlivá bobulka má, je zas vytvářena podle množství sacharidů a způsobuje sladší nebo trpčí chuť. Dále rakytník obsahuje vitamín B — B1, B2, B6, B3 ( nikotinamid, vitamin PP) udržující harmonickou funkci centrální nervové soustavy, B9 (kyselina listová) způsobující syntézu nukleových kyselin, krvetvorbu, růst a vývoj plodu. Vitamín C (kyselina askorbová), tento vitamín se uchovává iv produktech z plodů již vyrobených. Vitamín D přispívá ke správnému růstu a vývoji kostí a zároveň reguluje množství vápníku a fosforu v krvi. Vitamín E je antioxidantem a ochráncem esenciálních mastných kyselin. Využívá se při nemocech jako je mužská sterilita, svalová dystrofie a také u kardiovaskulárních poruch. Vitamín K, který má na starost udržování krevní srážlivosti. Při jeho nedostatku může, při nepodání včasné lékařské pomoci, dojít i k vykrvácení v důsledku nefunkčnosti nebo nedostatku krevních destiček v krvi jedince.

Složení

100% oleje z plodů rakytníku (Hippophae rhamnoides) - ad Odborná poznámka
Údaje o firmě www.pharmaactiv.cz

Příbalový léták