Raciolky Jablko-Skořicové—60 g

RACIOLKY celozrnné rýžové jablo-skořice 60 g - mini chlebíčky rýžové s jablečno-skořicovou příchutí. Otestováno na lepek – certifikát na bezlepkový výrobek.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8594000093060 | Zbozi: 18104024

Popis produktu

RACIOLKY celozrnné rýžové jablo-skořice 60 g - mini chlebíčky rýžové s jablečno-skořicovou příchutí. Otestováno na lepek — certifikát na bezlepkový výrobek.

Užití

RACIOLKY celozmné rýžové jablko-skořice 60g - Nemoci způsobené nesnášenlivostí lepku jsou celiakie, Duhringova dermatitida a alergie na lepek. U celiakie a alergie na lepek je bezlepková dieta jediný způsob, jak zabránit projevům nemoci. Dodržováním bezlepkové diety obyčejně v relativně krátké době tyto projevy vymizí. U Duhringovy dermatitidy je bezlepková dieta základní terapií. Pokud nestačí, bývá doplněna medikamenty. Reakce na zavedení bezlepkové diety může být pomalejší než u celiakie.
Pokud se po zavedení bezlepkové diety stav nezlepší, je nutné hledat další alergie.
Někteří lidé jsou alergičtí na další potraviny, např. na sóju nebo brambory, které se při bezlepkové dietě používají ve větší míře než obyčejně.
Celiakie ani Duhringova dermatitida nejsou v současné době vyléčitelné. Bezlepkovou dietou odstraníme projevy těchto nemocí, ale samotnou nemoc nevyléčíme. Proto musíme bezlepkovou dietu dodržovat neustále.

Dávkování

RACIOLKY jablko-skořice se mohou konzumovat neomezeně.

Poznámka

Výrobek je z dietetického hlediska vhodný jako zdravější náhrada sladkostí v racionální výživě dospělých i dětí pro zpestření redukční diety, avšak pouze ve velmi omezeném množství z důvodů vysokého glykemického indexu jako zdravější alternativa sladkostí pro zpestření v dietě při poruchách lipidového metabolismu - v omezeném množství pro podporu chuti k jídlu při laktózové intoleranci v prevenci divertikulózy a rakoviny tlustého střeva v prevenci kardiovaskulárních chorob při chronickém klidovém stavu onemocnění gastrointestinálního traktu pro bezlepkovou dietu díky obsahu gliadinu méně než 5 mg/100g
Raciolky jablko-skořice jsou jemné nasládlé výraznější chuti, nutno řádně rozkousat, v ústech se sami nerozplynou.
Výrobek není vhodný při alergiích na některé ze složek uvedených ve složení pro diabetiky z důvodů vysokého glykemického indexu a obsahu cukru pro šetřící diety indikované při akutních onemocněních gastrointestinálního traktu (GIT) nebo po operacích GIT, při chronické pankreatitidě, průjmu pro nemocné se špatným chrupem nebo poruchou polykání (např. po úrazu, cévní mozkové příhodě, v onkologii apod.) a u geriatrických pacientů.

Složení

ýže 75%, cukr, sůl, skořice 0,3%, přírodně identické jablečné aroma, regulator kyselosti: kyselina citrónová.
Údaje o firmě pufovaných a extrudovaných cereálních výrobků s řadou sladkých a slaných příchutí (ve standardní i BIO kvalitě) nabízí také tradiční skandinávské knáckebroty, holandské toasty a je výhradním distributorem zahraniční prémiové značky Finn Crisp. Se sortimentem více jak 40 druhů výrobků se začíná postupně profilovat jako komplexní dodavatel křupavých chlebů (tzv. crisp breads), který drží krok s moderními trendy ve stravování, pružně reaguje na potřeby trhu a přichází pravidelně s novými výrobky nebo inovacemi. RACIO poskytuje své produkty také formou privátních značek.

Příbalový léták