RACIO Rýžoví medvídci—35 g

RACIO rýžoví medvídci 35g - mini chlebíčky rýžové s mléčnočokoládovou polevou, zdravá energie pro děti. Otestováno na lepek – certifikát na bezlepkový výrobek. Obsahuje sóju a mléko.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 8594000096740 | Zbozi: 18110843

Popis produktu

RACIO rýžoví medvídci 35g - mini chlebíčky rýžové s mléčnočokoládovou polevou, zdravá energie pro děti. Otestováno na lepek — certifikát na bezlepkový výrobek.
Obsahuje sóju a mléko.

Užití

RACIO rýžoví medvídci - Nemoci způsobené nesnášenlivosti lepku jsou celiakie,
Duhringova dermatitida a alergie na lepek. U celiakie a alergie na lepek je bezlepková dieta jediný způsob, jak zabránit projevům nemoci. Dodržováním bezlepkové diety obyčejně v relativně krátké době tyto projevy vymizí. U Duhringovy dermatitidy je bezlepková dieta základní terapií. Pokud nestačí, bývá doplněna medikamenty. Reakce na zavedení bezlepkové diety může být pomalejší než u celiakie.
Pokud se po zavedení bezlepkové diety stav nezlepší, je nutné hledat další alergie.
Někteří lidé jsou alergičtí na další potraviny, např. na sóju nebo brambory, které se při bezlepkové dietě používají ve větší míře než obyčejně.
Celiakie ani Duhringova dermatitida nejsou v současné době vyléčitelné. Bezlepkovou dietou odstraníme projevy těchto nemocí, ale samotnou nemoc nevyléčíme. Proto musíme bezlepkovou dietu dodržovat neustále.

Dávkování

RACIO rýžoví medvídci se mohou konzumovat bez omezení.

Poznámka

Výrobek je z dietetického hlediska vhodnou alternativou sladkostí pro děti od 1 roku i dospělé v rámci zdravé výživy. Výhodou je jednoporcové balení, které umožňuje mlsat v malých porcích a regulovat tak příjem sladkostí. Nadměrná konzumace může vést k návyku přejídání, obezitě nebo kazivosti zubů stejně, jako u jiných běžných sladkých výrobků.
Medvídek je křehký a současně měkký, k rozkousání není třeba vyvíjet příliš velké úsilí, v ústech po zvlhčení se dobře polyká aniž by dráždil dutinu ústní nebo dásně.
Výrobek je vhodný u pacientů s bolestivým postižením postižením dutiny ústní, která vyžadují měkkou úpravu stravy, jako vhodná nedráždivá alternativa běžných sladkostí u diety nízkobílkovinné pro vysoký obsah energie a nízký obsah bílkovin u dětí po časné fázi realimentace po průjmovitých onemocněních pro obsah rýže, která má příznivý vliv na motilitu a obnovení přirozeného prostředí ve střevě pro bezlepkové diety v omezeném množství u dětí diabetiků |. typu lze zařadit 1-2 ks denně jako vhodnou alternativu jinak nevhodných běžných sladkostí, v rámci dietního režimu.
Výrobek není nevhodný při alergiích na některou ze složek uvedených ve složení u spastické zácpy při laktózové intoleranci.

Složení

Rýže 50 %, mléčnokakaová poleva 45 % (cukr, ztužený rostlinný tuk, sušená syrovátka, kakao 7 %, sušené mléko odtučnené 3 %, emulgátory: sojový lecitin a E476, přírodně identické aroma vanilkové), bíla poleva s jogurtovou příchutí 5 % (cukr, ztužený rostlinný tuk, sušené mléko odtučněné, sušená syrovátka, sušený jogurt 2 %, emulgátor: sojový lecitin, regulator kyselosti: kyselina citronová, přírodně identické aroma jogurtové, jedlá sůl).
Údaje o firmě
RACIO patří mezi největší a nejznámější české výrobce zdravé výživy. Kromě vlastních pufovaných a extrudovaných cereálních výrobků s řadou sladkých a slaných příchutí (ve standardní i BIO kvalitě) nabízí také tradiční skandinávské knáckebroty, holandské toasty a je výhradním distributorem zahraniční prémiové značky Finn Crisp. Se sortimentem více jak 40 druhů výrobků se začíná postupně profilovat jako komplexní dodavatel křupavých chlebů (tzv. crisp breads), který drží krok s moderními trendy ve stravování, pružně reaguje na potřeby trhu a přichází pravidelně s novými výrobky nebo inovacemi. RACIO poskytuje své produkty také formou privátních značek.

Příbalový léták