Phyteneo Parasine T15—zubní pasta 75ml

Zdravotnický prostředek

Zdravotnický prostředek Parasine T15 je určený k eliminaci parazitárního onemocnění výskytu vší ve vlasové části hlavy pacientů.

Cena vč. DPH
nedostupná
Dostupnost
nedostupné

PDK: 2909886 | Zbozi: 18113642

Popis produktu

Zdravotnický prostředek Parasine T15 je určený k eliminaci parazitárního onemocnění výskytu vší ve vlasové části hlavy pacientů.

Užití

Zdravotnický prostředek Parasine T15 obsahuje jako hlavní účinné látky isopropyl myristate a cyclomethicone D5. Isopropyl myristate zajišťuje fyzikálně chemické narušení voskové vrstvy struktury exoskeletonu vší s následnou dehydratací vší a jejich usmrcením. Cyclomethicone D5 eliminuje přístup vzduchu ke vším a k vajíčkům vší, což vede k jejich následnému udušení a/nebo prasknutí. Doplňkovou funkcí přípravku je ochrana podrážděné vlasové pokožky doprovázející výskyt vší, kterou zajišťuje přítomnost tymiánové silice.

Dávkování

Přípravek opakovaným stlačením rozprašovače nanášejte rovnoměrně na suché vlasy po celé jejich délce. Množství roztoku se liší v závislosti zejména na jejich délce a hustotě.
Po nanesení roztok ještě důkladně vetřete rovnoměmě do vlasů, aby byly dobře zvlhčeny po celé jejich délce, včetně vlasové pokožky.
Po nanesení roztoku nechte 10 minut působit.
Po uplynutí minimální požadované doby působení pročesejte vlasy hustým hřebenem po jednotlivých pramenech. Vyčesané parazity průběžně z hřebenu odstraňujte např. opláchnutím vodou.
Po pročesání vlasy propláchněte vlažnou vodou a poté umyjte běžným šamponem.
Během následujících 10 dnů pravidelně kontrolujte, zda se ve vlasech vyskytují vši a/nebo hnidy. Při jejich výskytu, nebo pokud si nebudete jistí, zda se např. nejedná o živé nebo již uhynulé hnidy, proceduru ihned opakujte.
Přestože během 10 dnů po předchozí aplikaci při kontrole nenaleznete žádné živé vši a/nebo hnidy, proceduru opakujte po 10 dnech od předchozího použití. Tím zabráníte jejich opětovnému rozšíření i v případě, že se nepodařilo kontrolou jejich přítomnost zjistit a přesto došlo k jejich přežití.

Příbalový léták